ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό πλοίο ανατράπηκε ενώ ήταν προσδεμένο στο λιμάνι της Καλκούτα στην Ινδία

Ένα μικρό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νηολογημένο στο Μπαγκλαντές πήρε κλίση και ανατράπηκε στο λιμάνι της Καλκούτα της Ινδίας, έχοντας σαν αποτέλεσμα να τρέχει το πλήρωμα για να σώσει ότι μπορεί από τα εμπορευματοκιβώτια.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη. Οι λιμενικοί ενημέρωσαν ότι είχε ολοκληρώσει τη φόρτωση και την Παρασκευή θα αναχωρούσε για το Chittagong στο Μπαγκλαντές. Το πλοίο, Marintrust 01, είναι ένα πλοίο μήκους 272 ποδιών που κατασκευάστηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτελεί ταξίδια μεταξύ Μπαγκλαντές και Ινδίας. Το πλοίο των 3.400 dwt έφτασε στην Καλκούτα την Τρίτη από το λιμάνι Sagar της Ινδίας.

Σύμφωνα με αναφορές 18 εμπορευματοκιβώτια γλίστρησαν από το πλοίο και έπεσαν στη θάλασσα και βυθίστηκαν, ενώ 10 εμπορευματοκιβώτια παρέμειναν να επιπλέουν. Ένα ρυμουλκό ήρθε για να βοηθήσει .

Εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας είπε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο αυτών των κιβωτίων. Ο διαχειριστής της Mango Logistics Limited με έδρα τη Ντάκα, Habibur Rahman, ο ναυλωτής του πλοίου, ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο χειριστής του ντόκου έπρεπε να χειριστεί το πλοίο καθώς φόρτωνε επίσης φορτωμένα εμπορευματοκιβώτια. Έτσι, το πλοίο έχασε την ευστάθεια του και βυθίστηκε μερικώς.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι υπήρξε λάθος κρίση κατά την τοποθέτηση εμπορευματοκιβωτίων στο κατάστρωμα του πλοίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια διαφορά βάρους με το φορτίο στην αριστερή πλευρά να είναι περισσότερο και βαρύτερο από τη δεξιά.

Διαβάστε ακόμα