Η Samos Steamship αγόρασε capesize από τη NYK Line

gaia_pegasus
O Ιαπωνικός ναυτιλιακός κολοσσός Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK Line) κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του κατασκευής 2004 πλοίου μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος Gaia Pegasus στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Samos Steamship.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας VesselsValue, το χωρητικότητας 229.200 dwt capesize αγοράστηκε από τη Samos Steamship στην τιμή των 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με μήκος 319 μέτρα και πλάτος 54 μέτρα, το φορτηγό πλοίο κατασκευάστηκε από την Ιαπωνική ναυπηγοκατασκευαστική Namura Shipbuilding.

Σύμφωνα με τα δεδομένα AIS που παρέχονται από τη MarineTraffic, το Gaia Pegasus είναι αυτή τη στιγμή αγκυροβολημένο στο αυστραλιανό λιμάνι Χέντλαντ -ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια εξαγωγών χύμα φορτίου στον κόσμο- όπου έφθασε σήμερα από το Jingtang της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο η NYK Line’s είχε πουλήσει και πάλι σε ελληνική εταιρεία, την New Shipping Ltd, το κατασκευής 2007 και χωρητικότητας 174.200 dwt φορτηγό πλοίο Ocean Crescent έναντι 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα