Η China Cosco απέσυρε 16 πλοία για 75 εκατομμύρια

china_cosco_apesure_16_ploia_

Η China Cosco Holdings εισέπραξε κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους περίπου 466,49 εκατομμύρια RMB ή 74,62 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση 16 πλοίων της για παλιοσίδερα.

Η κινεζική κρατική ναυτιλιακή εταιρεία, ωστόσο, θα υποστεί μια απώλεια περίπου 793.53 εκατομμυρίων RMB (130, 75 εκατ. δολαρίων) κατά την οικονομική περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014 από την αποσυναρμολόγηση των 12 κοντέινερσιπ και των τεσσάρων πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, ανέφερε σε ανακοίνωση του το χρηματιστήριο.

Τα 16 πλοία έχουν συνολική χωρητικότητα 803.087 dwt.

“Μετά την απόσυρση των παλαιών πλοίων, η μέση ηλικία των πλοίων που ανήκουν στην Cosco Container Lines Co Ltd και στην China Cosco Bulk Shipping (Group) Company Limited έχουν μειωθεί και το επίπεδο εξοικονόμησης πετρελαίου και η συνολική περιβαλλοντική ποιότητα των πλοίων έχει βελτιωθεί”, ανέφερε σε ανακοίνωση της η China Cosco.

Προσέθεσε ότι η κίνηση κατεδάφισης θα βοηθήσει την ενίσχυση της συνολικής ανταγωνιστικής λειτουργίας της εταιρείας.

Μια σειρά από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων βοήθησαν την China Cosco να αποφύγει μια τρίτη συνεχόμενη χρονιά από καθαρές ζημίες το 2013 και να γλιτώσει τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Διαβάστε ακόμα