Φορτηγό πλοίο ξέμεινε στ’ ανοιχτά των νησιών Orkney (video)

Skog_Orkney_rescue
Η επιχείρηση διάσωσης της Ακτοφυλακής στο πλοίο Skog

Ένα φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε ένα φορτίο χαρτιού αντιμετώπισε απώλεια τροφοδοσίας, ενώ έπλεε στα ανοικτά των νησιών Orkney στη Σκωτία και ρυμουλκήθηκε προς το λιμάνι του Κέρκγουολ, όπου και θα υποβληθεί σε εργασίες επισκευής.

Το με σημαία Μπαρμπάντος πλοίο Skog, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται από τη Νορβηγική Lorentzens Skibs, κάλεσε την Ακτοφυλακή του Shetland στις 03:10 (τοπική ώρα) αργά το βράδυ της Τρίτης 23/11, αναφέροντας ότι είχε χάσει την ισχύ του κινητήρα και έμπαζε νερά.

Η Ακτοφυλακή του Shetland έστειλε ένα ελικόπτερο διάσωσης,ενώ στο σημείο κατέφθασαν επίσης οι παντός καιρού σωσίβιες λέμβοι Stromness και Kirkwall RNLI.

Το ρυμουλκό σκάφος έκτακτης ανάγκης των λιμενικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου (Maritime and Coastguard Agency – MCA) ανέλαβε τη ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι, ακολουθούμενο από το βοηθητικό σκάφος Vos Hera.

Τα δέκα μέλη του πληρώματος είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σώα και αβλαβή και παραμένουν επί του μήκους 99 μέτρων πλοίο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του AIS το πλοίο βρισκόταν στο Clydeport της Σκωτίας, τη Δευτέρα, και χθες ήταν 6,5 ναυτικά μίλια ανατολικά-βορειοανατολικά από τη νήσο Papa Westray, Orkney. Οι θαλάσσιες συνθήκες στο σημείο φέρεται να είναι από μέτριες έως ταραχώδεις.

Ακολουθεί το βιντεό με το πλοίο να βρίσκεται στο έλεος των κυμάτων:

 

Διαβάστε ακόμα