10 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί μετά την βύθιση Ισπανικής μηχανότρατας στο Newfoundland και11 εξακολουθούν να αγνοούνται

Οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν 10 πτώματα κατά την αναζήτηση των μελών του πληρώματος από την βυθισμένη ισπανική αλιευτική μηχανότρατα η οποία βυθίστηκε στα Grand Banks του Newfoundland.

Τρεις επιζώντες έχουν διασωθεί.

Το EPIRB ενεργοποιήθηκε από το FV Villa de Pitanxo, στο οποίο επέβαιναν 24 μέλη πληρώματος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το πρωί της Τρίτης περίπου 280 μίλια ανατολικά του St. John’s.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από καναδικές ομάδες διάσωσης και παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη εντόπισαν και ανέσυραν τα πτώματα 10 μελών του πληρώματος και τρεις επιζώντες. Ακόμη έντεκα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στην έρευνα συμμετέχουν τα καναδικά σκάφη Cygnus και Nexus, μαζί με το ισπανικό αλιευτικό Rio Caxil και το πορτογαλικό αλιευτικό Franca Da More. Στα σκάφη αναμένεται να βοηθήσουν σήμερα τρία επιπλέον πορτογαλικά αλιευτικά, ένα ισπανικό αλιευτικό και δύο καναδικά αεροσκάφη.

Ο άνεμος που πνέει στην περιοχή είναι της τάξεως των 5-6 μποφόρ με το ύψος των κυμάτων 6-7 μέτρα, ενώ η ορατότητα είναι.

Οι διασώστες ανέφεραν την Τρίτη ότι είδαν συντρίμμια στο νερό. Το λιμάνι νηολογήσεως του 50 μέτρων FV Villa de Pitanxo βρίσκεται στη Γαλικία, στη βορειοδυτική Ισπανία. Το πλήρωμά του αποτελείται από 16 Ισπανούς, πέντε Περουβιανούς και τρεις Γκανέζους.

Διαβάστε ακόμα