Ανανεωμένο στη Νέα Υόρκη το κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2

Queen_Mary_NY
Το υπερωκεάνιο Queen Mary 2, η ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρείας κρουαζιέρων Cunard Line, θυγατρική της Carnival Corporation & plc, έπλευσε για το λιμάνι βάσης του στις ΗΠΑ το Μπρούκλιν της Νέα Υόρκης, στις 6 Ιουλίου μετά από μια σημαντική μετασκευή που κόστισε γύρω στα 132 εκατομμύρια δολάρια.

Με χωρητικότητα 148.528 gt, το πλοίο επανασχεδιάστηκε με 50 επιπλέον νέες καμπίνες και 200 τόνους μεταλλικών κατασκευών, που ενσωματώθηκαν στο πλοίο.

Άλλα έργα του επί του πλοίου περιελάμβαναν νέες μονάδες, τη συντήρηση των τριών έλικων πηδαλιουχίας, νέο βάψιμο, την εγκατάσταση τεσσάρων νέων πλυντρίδων και τα αντίστοιχα φίλτρα καυσαερίων.

Η ναυπηγική και μηχανολογική δουλειά περιελάμβανε τροποποιήσεις στο φτερό της γέφυρας, την εγκατάσταση νέων διαφραγμάτων για βελτιωμένη ευστάθεια σε περίπτωση βλάβης και τροποποιήσεις στις δεξαμενές.

Η μετασκευή του κατασκευασμένου το 2003 κρουαζιερόπλοιου πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 25 ημερών στο γερμανικό ναυπηγείο της Blohm + Voss στο Αμβούργο.

Το Queen Mary 2 συνέχισε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο διάσχισης του Ατλαντικού αποπλέοντας για το Σαουθάμπτον στις 6 Ιουλίου.

Αυτή ήταν η έκτη φορά που το μήκους 345 μέτρων Queen Mary 2 αγκυροβόλησε στο Blohm + Voss.

Διαβάστε επίσης: Στο Αμβούργο για “λιφτινγκ” το Queen Mary 2 (video)

Διαβάστε ακόμα