Στόχος η αύξηση ναυτιλιακού συναλλάγματος

Η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ροές από τη ναυτιλία στην εθνική οικονομία, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, χθες, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο τέταρτο φόρουμ που οργάνωσε στην Αθήνα η Capital Link για την ελληνική ναυτιλία.

Οπως είπε, στόχος είναι να εισρεύσουν στη χώρα τα 26 δισ. ευρώ τα οποία υπολόγισε πρόσφατα έκθεση του ΙΟΒΕ ότι θα μπορούσε να απορροφήσει η εθνική οικονομία αν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες μετέφεραν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας στο ναυτιλιακό κοινό του συνεδρίου, με το πολυνομοσχέδιο, που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή, το Λιμενικό Σώμα επανέρχεται ως βασικός πυλώνας στις διοικητικές δομές της ναυτιλίας.

Παράλληλα, σημείωσε, σήμερα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στη λειτουργία του εθνικού νηολογίου, οι οποίες στοχεύουν στην απλοποίηση και βελτίωση των διαδικασιών εγγραφής των ποντοπόρων πλοίων, γι’ αυτό προσκάλεσε τους εφοπλιστές να είναι παρών στις ανακοινώσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε ακόμα στα μέτρα που λαμβάνονται για την παραγωγή της νέας γενιάς αξιωματικών που θα επανδρώσουν τα ελληνικά πλοία.

imerisia.gr

Διαβάστε ακόμα