Αν δείτε άνθρωπο στη θάλασσα, μη βιαστείτε να ρίξετε σωσίβιο… Παίζει να είναι και γοργόνα… [βίντεο]

Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Καλού κακού, αν είστε στη γέφυρα και κάνετε βάρδια και δείτε μεσοπέλαγα άνθρωπο, σιγουρευτείτε ότι είναι άνθρωπος και όχι… Γοργόνα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μην ρίξετε το MOB (Man Overboard) τσάμπα. Άντε να σας πιστέψουν μετά….

Πέρα από την πλάκα, δείτε το παρακάτω βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φούρνων, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν. Χίου 362 ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από λιμένα Φούρνων προς λιμένα Καρλοβασίου , κατά τη διάρκεια ανέλκυσης των αγκυρών υπήρξε εμπλοκή αυτών (μεταξύ τους), εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν να αφεθεί ελεύθερη στη θάλασσα η δεξιά άγκυρα προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανέλκυση της αριστερής και το πλοίο να συνεχίσει τον πλου του προς το λιμάνι του Καρλοβασίου.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Καρλοβασίου και κατόπιν κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης του πλοιάρχου ότι το πλοίο μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια χειρισμούς αγκυροβολίας και πρόσδεσης αλλά και ότι θεωρεί ασφαλέστερο λιμένα το Βαθύ από το Καρλόβασι χορηγήθηκε απόπλους για Σάμο.

Με τον κατάπλου του πλοίου στη Σάμο απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», αλλά κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα χορηγήθηκε άδεια απόπλου προς ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου από Σάμο για Καρλόβασι – Φούρνους – Αγ. Κήρυκο – Εύδηλο – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά.

Διαβάστε ακόμα