Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – ΠΝΟ

Με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην «έδρα» της ΠΝΟ συναντήθηκε για πρώτη φορά ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ναυτεργατών.

Κατά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς του επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των ναυτεργατών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών του παρουσίασαν επιγραμματικά τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε πως σύντομα θα έχουν νέα συνάντηση, όπου και θα απαντηθούν τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Ανάμεσα στα ζητήματα που έθεσαν στον κ. Βαρβιτσιώτη ήταν η ανεργία των ναυτικών, γενικότερα ζητήματα ναυτικής εργασίας και της ναυτικής εκπαίδευσης, ζητώντας δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση των ναυτικών (σε αντίθεση με τις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου). Για το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης και το αίτημα των ναυτικών να αρθεί άμεσα ο υπουργός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν επιφυλακτικός.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης τους είπε πως υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική από την οποία δεν υπάρχουν περιθώρια παρέκκλισης, ωστόσο κάποια προβλήματα ενδεχομένως να μπορούν να αντιμετωπιστούν.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ένας στόλος ιαπωνικών φαλαινοθηρικών απέπλευσε από την Ιαπωνία για την Ανταρκτική για να κυνηγήσει φάλαινες, παρά τις απειλές της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd.

“Η ναυαρχίδα Nissin Maru απέπλευσε σήμερα από τη νήσο Ινοσίμα”, στη δυτική Ιαπωνία, δήλωσε ο Ζουνίσι Σάτο, ένας υπεύθυνος της Γκρίνπις στην Ιαπωνία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μετέδωσε από την πελυρά του πως τρία άλλα φαλαινοθηρικά σκάφη, τα οποία απέπλευσαν από το λιμάνι του Σιμονοσέκι (δυτική Ιαπωνία), θα συναντήσουν στη θάλασσα τη ναυαρχίδα-εργοστάσιο.

Η ιαπωνική Υπηρεσία Αλιείας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Δεν αποκαλύπτουμε την ημερομηνία του απόπλου για λόγους ασφαλείας”, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της.

Σε μια προηγούμενη ανακοίνωση, η υπηρεσία είχε αναφέρει πως ο στόλος ελπίζει να σκοτώσει ως το Μάρτιο μέχρι 935 μικρές φάλαινες και 50 κοινές φάλαινες.

Τον ιαπωνικό στόλο περιμένουν στην Ανταρκτική τα μέλη της ένωσης για την υπεράσπιση της φύσης Sea Shepherd, τα οποία έχουν υποσχεθεί να διαταράξουν όσο περισσότερο μπορούν αυτές τις φαλαινοθηρικές επιχειρήσεις.

Η Sea Shepherd στέλνει σκάφη στην περιοχή για 9η φορά και φέτος έχει επιτύχει μια ανάπτυξη ρεκόρ: τέσσερα πλοία, ένα ελικόπτερο, τρία μη επανδρωμένα αεροπλάνα και περίπου 100 μέλη της.

Την περασμένη εβδομάδα οι ιαπωνικές αρχές έκαναν γνωστό πως μέλη της Ακτοφυλακής θα βρίσκονται πάνω στα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ιαπώνων από τους ελιγμούς παρενόχλησης της οικολογικής ένωσης.

news247.gr

Διαβάστε ακόμα