Μειώθηκε η διακίνηση επιβατών στα λιμάνια

Πτώση 2,2% κατέγραψε η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του δ΄ τριμήνου 2011.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2011 προς το 2010 σημειώθηκε μείωση 12,2%.

Σύμφωνα επίσης με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους ελληνικούς λιμένες, παρουσίασε αύξηση 15,1% το δ΄ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του δ΄ τριμήνου 2011, έναντι αύξησης 5,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα

Η εταιρεία Glencore International PLC θα ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου λιμένα της για την εξαγωγή άνθρακα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Κολομβίας κ. Mauricio Cardenas.

Ο νέος λιμένας με την ονομασία Puerto Nuevo αποτελεί επένδυση ύψους $500 εκατομμυρίων και θα είναι σε λειτουργία το αργότερο την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ο Puerto Nuevo είναι κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Santa Marta αλλά σε μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με την υπάρχουσα λιμενική εγκατάσταση (Zuniga port) η οποία θα σταματήσει την λειτουργία της, σύμφωνα με τις εντολές της Κολομβιανής κυβέρνησης.

Η εταιρεία Prodeco επιτυγχάνει ετήσια παραγωγή άνθρακα της τάξεως των 15 εκατομμυρίων τόνων, κοντά στο 15% της συνολικής παραγωγής της χώρας. Ο άνθρακας εξάγεται κυρίως στις ΗΠΑ, την Καραϊβική και την Ευρώπη.

Η Κολομβία είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες άνθρακα παγκοσμίως ενώ η αγορά της κυριαρχείται από παγκόσμιους παίκτες όπως η BHP Billiton Ltd, η Anglo American PLC, καθώς και η Glencore. Η Κολομβία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επιτύχει τεράστια αύξηση στην παραγωγή άνθρακα και πετρελαίου.

naftikachronika.gr

Διαβάστε ακόμα