Αντιαεροπορικό όπλο σε κοντέινερ με παραλήπτη τον Αναστάσιο Πάλλη

Ανοίχτηκε πριν από λίγη ώρα το σφραγισμένο κοντέινερ που βρίσκονταν στο τελωνείο του Ικονίου και συνδεόταν με Ίδρυμα του φυγόδικου εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη.

Το άνοιγμα των κοντέινερ έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για τη ΧΑ.

Μετά από τον έλεγχο που έκαναν ο Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε συνεργασία με το 5ο τελωνείο του Πειραιά, σε δύο κοντέινερ που συνδέονται με τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη, στο ένα κοντέινερ βρέθηκε ένα καναδέζικο αντιαεροπορικό, το οποίο είναι λυμένο, δηλαδή αποσυναρμολογημένο, της δεκαετία του ’40, αλλά ακόμη οι αρχές δεν γνωρίζουν εάν είναι πλήρες λειτουργικό ή όχι. Στο σημείο βρίσκονται αυτήν την ώρα πυροτεχνουργοί προκειμένου να εκτιμήσουν το καναδέζικο αντιαεροπορικό.

Όπως αναφέρουν την Καθημερινή, στο δεύτερο κοντέινερ βρέθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό προκειμένου να δουν εάν υπάρχει μέσα σε αυτό οπλισμός.

Πάντως οι Αρχές δεν γνωρίζουν εάν για τα περιεχόμενα των κοντέινερ υπάρχουν τα σχετικά πιστοποιητικά ότι πρόκειται δηλαδή για μουσειακά είδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν δυσκολίες από τις αρχές στο να εντοπίσουν τα δυο κοντέινερ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, σε δυο οικήματα του φυγόδικου επιχειρηματία, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 20 πυροβόλα όπλα.

Ειδικότερα στο σπίτι του εφοπλιστή βρέθηκαν:

Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,
Δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
Εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
Δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και
Δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser

Οι έρευνες πραγματοποιούνται παρουσία τεσσάρων εισαγγελέων μετά από κατάθεση προστατευομένου μάρτυρα, στο πλαίσιο της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι σε χώρο που ανήκει στον συγκεκριμένο εφοπλιστή είχε δει πολλά όπλα.

madata.gr