Το πρώτο επιβατηγό με καύσιμο το φυσικό αέριο!

Η Wärtsilä δήλωσε ότι η εταιρεία κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή μηχανής, σε επιβατηγό πλοίο, η οποία θα τροφοδοτείται. Θα είναι το πρώτο οχηματαγωγό πλοίο της Βόρειας Αμερικής που θα κινείται με φυσικό αέριο. Το πλοίο έχει παραγγελθεί από την καναδική διαχειρίστρια εταιρία Société des traversiers du Québec (STQ), και χτίζεται από την Fincantieri Cantieri Navali Italiani στην Ιταλία.

Η Wärtsilä λέει ότι ο νέος εξοπλισμός αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2013, και το πλοίο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για δρομολόγια στον ποταμό του του Αγίου Λαυρεντίου, έχει προγραμματιστεί για παράδοση μέχρι το τέλος του 2014.

Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με Wärtsilä 34 διπλού καυσίμου ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, η οποία θα παρέχει την κύρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να συμμορφώνονται με τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που ισχύουν στην περιοχή λειτουργίας του. Με λειτουργίας για LNG, οξειδίων του αζώτου (NOx) είναι τουλάχιστον 85% χαμηλότερες από εκείνες που καθορίζονται στην ισχύουσα Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό κανονισμών (ΙΜΟ), καθώς και οι εκπομπές CO2 είναι περίπου 25% χαμηλότερες από εκείνες ενός συμβατικού κινητήρα που λειτουργεί με ντίζελ . Το οξείδιο του θείου (SOx) και οι εκπομπές σωματιδίων είναι αμελητέα σε σχεδόν μηδέν τοις εκατό. Αυτό το επίπεδο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας υπερβαίνει ακόμη και τους αυστηρούς τοπικούς κανονισμούς

Εκτός από τα τέσσερα κύρια μέρη ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, η Wärtsilä θα προμηθεύει επίσης πρωτοποριακό σύστημα LNGPac. Το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Wärtsilä και το οποίο περιλαμβάνει ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου επί του σκάφους , δεξαμενές αποθήκευσης και εξοπλισμό χειρισμού, καθώς και το σχετικό έλεγχο ασφαλείας και συστημάτων αυτοματισμού. Ολόκληρη η λύση πρόωσης Wärtsilä έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ασφάλεια και την απλότητα. Σε περίπτωση μη επαρκούς ποσότητας φυσικού αερίου, Θα μπορεί να καταναλώνει ντίζελ (MDO). Αυτό εξασφαλίζει ότι ο συντελεστής ασφαλείας είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο Aaron Bresnahan, Αντιπρόεδρος πωλήσεων της Wärtsilä

” Η Wärtsilä είναι  παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία μηχανών κατανάλωσης δύο καυσίμων. Συνολικά, Wärtsilä έχει πουλήσει πάνω από 2000 κινητήρες αερίου, που μαζί έχουν συσσωρεύσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας τόσο στις χερσαίες όσο και στις θαλάσσιες επιχειρήσεις. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τον ουσιαστικό τρόπο συμβολής προς μια πιο βιώσιμη ναυτιλία ”

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα της πολύ απαιτητικής διαδικασίας σχεδιασμού και κατασκευής για αυτό το νέο πλοίο το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2015. Με 130 μέτρα μήκος και με χωρητικότητα για 800 επιβάτες και 180 αυτοκίνητα, το νέο πλοίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο από το “Camille-Marcoux” που θα αντικαταστήσει” σχολιάζει ο Georges Farrah, Διευθύνων Σύμβουλος της STQ.

Διαβάστε ακόμα