Επαναστατικό τηλεχειριζόμενο σύστημα καθαρισμού του κύτους των πλοίων! [video]

sustima_katharismou_kutous_twn_ploiwn

Σύστημα το οποίο αναμένεται να φέρει επανάσταση στο καθάρισμα του κύτους του πλοίου από την GAC EnvironHull.

Το καθάρισμα θα αναλαμβάνει μη επανδρωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον τηλεχειριζόμενο όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να καθαρίζει τα πλοία. Με τον τρόπο αυτό γίνεται εύκολο και άρα πιο συχνό το καθάρισμα, κάτι που θα ωφελήσει στην εξοικονόμηση καυσίμων.

«Η παραδοσιακή διαδικασία καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει ζημιές στην μπογιά των πλοίων και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Το νέο σύστημα αναμένεται να φέρει επανάσταση στη ναυτιλιακή βιομηχανία πάρα πολύ γρήγορα. Τα πλοία θα μπορούν να καθαρίζονται κατά την διάρκεια της φορτοεκφόρτωσης, ενώ θα μπορούν να εξοικονομούν και περισσότερα καύσιμα», δήλωσε ο διευθύνον σύμβουλος της SOHAR Andre Toet.

Ο παραδοσιακός καθαρισμός κοστίζει 1,2 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ με το μη επανδρωμένο όχημα 3,5 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Παρόλα αυτά, αν λάβουμε υπόψη ότι με τον παραδοσιακό καθαρισμό γίνεται μία ζημιά στην μπογιά του κύτους της τάξεως των 6 δολαρίων και επίσης ότι με το νέο σύστημα η ταχύτητα καθαρισμού φτάνει τις 5 φορές γρηγορότερα, τότε καταλαβαίνουμε πόσο συμφέρει.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί