Επιβίβαση του πλοηγού εν μέσω κακοκαιρίας: Ένα δύσκολο, στρεσογόνο και επικίνδυνο επάγγελμα (video)

Ο πλοηγός όπως όλοι μας γνωρίζουμε είναι συνήθως ένας πρώην ναυτικός ο οποίος την δεδομένη στιγμή επιβιβάζεται σε ένα πλοίο με σκοπό να βοηθήσει στον ελλιμενισμό του.

Υπάρχουν και μέρη στον κόσμο στα οποία επιβιβάζεται στα πλοία ο πλοηγός για να τα βοηθήσει να διασχίσουν ένα κανάλι ή μια διώρυγα ή ένα δύσκολο πέρασμα.

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια αυτού του επαγγέλματος είναι η επιβίβαση και η αποβίβαση στο πλοίο, κατά το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και απαιτεί μεγάλη προσοχή, άριστη φυσική κατάσταση και πολλές φορές και μεγάλο θάρρος.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι πολλές φορές εμείς οι ίδιοι οι ναυτικοί όταν επιβιβαζόμαστε σε ένα πλοίο για να μπαρκαρουμε, και το οποίο μπορεί να είναι εν πλω, αποτελεί μια αρκετά στρεσογόνο κατάσταση.

Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πλοηγών ο οποίος χάνει την ζωή του κάθε χρόνο προσπαθώντας να επιβιβαστεί ή να αποβιβαστεί σε ένα πλοίο.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να την χαρακτηρίσουμε μια αρκετά δύσκολη δουλειά. Ειδικά σε περίπτωσης κακοκαιρίας είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο επάγγελμα.

Διαβάστε ακόμα