Γυναίκα επιβάτης κρεμάστηκε από τα ρέλια για να βγάλει σελφι και της απαγορεύτηκε η είσοδος της εφ όρου ζωής

Απαγορεύτηκε για εφόρου ζωής η κρουαζιέρα για μία γυναίκα επιβάτη όταν αυτή κρεμάστηκε για σέλφι ενώ επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Allure of the Seas.

Σε φωτογραφία που τραβήχτηκε από άλλον επιβάτη φαίνεται η γυναίκα να είναι στο μπαλκόνι, κυριολεκτικά κρεμασμένη έξω από τα από τα ρέλια! Οι επιβάτες έντρομοι, και νομίζοντας ότι θέλει να πηδήξει στη θάλασσα, ειδοποίησαν αμέσως το πλήρωμα.

«Ενώ βρισκόμουν στο μπαλκόνι μου, είδα την γυναίκα να ανεβαίνει στα κάγκελα, αυτό συνέβη τόσο γρήγορα», δήλωσε ο επιβάτης Peter Blosic στο CNN. «Δεν γνώριζα ποιες είναι οι προθέσεις της και ειδοποίησα το πλήρωμα».

Το πλήρωμα βρήκε τη γυναίκα και την απομάκρυνε από το πλοίο στο επόμενο λιμάνι στο Φάλμουθ της Τζαμάικα.

«Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο κρουαζιερόπλοιο Allure of the Seas, ένας επισκέπτης ποζάρισε απερίσκεπτα και επικίνδυνα για μια φωτογραφία. Στεκόταν στο μπαλκόνι της κρεβατοκάμαράς της, με τη βοήθεια του συνοδού της», σύμφωνα με δήλωση της Royal Caribbean. Και οι δύο επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Falmouth της Τζαμάικα ως και τους απαγορεύτηκε εφ όρου ζωής οποιαδήποτε κρουαζιέρα με την Royal Caribbean «.

Οι θάνατοι που σχετίζονται με τις σέλφι έφτασαν τους 260 μεταξύ του Οκτωβρίου 2011 και Νοεμβρίου 2017, με μέσο όρο θανάτων αν έτος τους 37, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Οικογενειακής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Σε παρόμοιο περιστατικό κρουαζιερόπλοιου τον Ιανουάριο, ο 27χρονος επιβάτης Nick Naydev πήδηξε από το μπαλκόνι του 11ου καταστρώματος του κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean Symphony of the Seas ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι του Nassau. Το στιγμιότυπο καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύτηκε στο Instagram, όπου το περιεχόμενο αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλές στους followers. Η Royal Caribbean χαρακτήρισε την πράξη του Naydev ως «ηλίθια και απερίσκεπτη συμπεριφορά», προσθέτοντας ότι εκτός από την απαγόρευση για τον ίδιο και τους φίλους του εφ όρου ζωής, θα μπορούσε να κινηθεί και νομικά εναντίον του».

Την ίδια μέρα που ο Naydev δημοσίευσε το βίντεο, ένας έφηβος επιβάτης από το πλοίο της Royal Caribbean Harmony of the Seas πέθανε αφού έπεσε από το πλοίο στην προβλήτα στην Labadee της Αϊτής. Το θύμα, ο 16χρονος Laurent Mercer, έπεσε ενώ προσπάθησε να σκαρφαλώσει ανάμεσα σε δύο μπαλκόνια.