Η Fincantieri ξεκινά την κατασκευή της μεγαλύτερης φορτηγίδας ανεφοδιασμού LNG στις Η.Π.Α.

Η Fincantieri Bay Shipbuilding ξεκίνησε την κατασκευή της μεγαλύτερης φορτηγίδας ανεφοδιασμού LNG που κατασκευάστηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μονάδα είναι υπό κατασκευή για την Crowley, η οποία θα τη λειτουργεί με χρονοναύλωση στη Shell.

Η φορτηγίδα μήκους 121 και πλέον νέτρων, η οποία θα έχει χωρητικότητα για περισσότερα από 1,130 κυβικά μέτρα LNG, καθιστώντας την το μεγαλύτερο πλοίο που συμμορφώνεται με τον νόμο Jones στο είδος του. Θα είναι επίσης η δεύτερη φορτηγίδα ανεφοδιασμού συμβατή με τον νόμο Jones που έχει ναυλώσει η Shell, μετά το Q-LNG 4000.

«Συγχαίρουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της Bay Shipbuilding για την έναρξη αυτού του καινοτόμου πλοίου που θα βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία να ανταποκριθεί στη ζήτηση για καθαρότερες λειτουργίες με μειωμένες εκπομπές», δήλωσε ο Tucker Gilliam, αντιπρόεδρος της Crowley Shipping. «Σε συνεργασία με τη Shell, αυτό το σκάφος θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα LNG στα πλοία και θα βοηθήσει στην προώθηση της μετάβασης σε καύσιμα χαμηλότερων εκπομπών, καθώς η βιομηχανία επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές».

Το LNG είναι ένα αυξανόμενο καύσιμο για τα πλοία παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον DNV, ο αριθμός των νέων παραγγελιών για πλοία με καύσιμα LNG σημείωσε νέο ρεκόρ παραγγελιών στις 240 το 2021 – περισσότερες από τις νέες παραγγελίες που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών μαζί.

«Η Shell εργάζεται σκληρά για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας με τις ενεργειακές λύσεις που αναζητούν», δήλωσε ο Tahir Faruqui, γενικός διευθυντής, Global DLNG για τη Shell. «Καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε εργασίες σε εξέλιξη σε αυτό το πλοίο, κάτι που θα υποστηρίξει τη συνεχή πρόοδο του ναυτιλιακού τομέα προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Η νέα φορτηγίδα θα λειτουργεί στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, εξυπηρετώντας πελάτες ανεφοδιασμού καυσίμων και μεταφοράς καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα