Χάλασε η συμφωνία πώλησης κοντέινερσιπ της Diana

cap_domingo_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Η ελληνική ιδιοκτήτρια εταιρεία Diana Containerships θα κρατήσει το χωρητικότητας 3.739 TEU Cap Domingo στον στόλο της, καθώς η πρόσφατα ανακοινωμένη πώληση του ακυρώθηκε.

Η Diana είχε συμφωνήσει να πωλήσει το κατασκευασμένο το 2001 Panamax πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε έναν ανώνυμο αγοραστή για 24,25 εκατ. δολάρια τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο, η συμφωνία έπρεπε να πάρει την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του αγοραστή, το αργότερο μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, και η Diana πληροφορήθηκε ότι ο αγοραστής δεν είχε πάρει την απαραίτητη έγκριση.

Το Cap Domingo είναι αυτή τη στιγμή ναυλωμένο για 9.900 δολάρια μεικτά ανά ημέρα στη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφορών με ελεύθερα φορτηγά πλοία Rudolf Oetker KG Α, θυγατρική της Hamburg Süd, για χρονικό διάστημα σίγουρα ως τις 24 Δεκεμβρίου, 2015 και το πολύ μέχρι 8 Μαρτίου 2016.

Ο στόλος της Diana αποτελείται σήμερα από 13 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κυμαίνονται από 3.426 έως 6.541 TEU σε χωρητικότητα.

Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο Post-Panamax, το πρώτο από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2015 και το άλλο από το τέλος του Νοεμβρίου 2015.

Διαβάστε ακόμα