Η Costamare πάει καλύτερα από τις προβλέψεις

costamare_

Η Costamare ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, που ήταν όμως λιγότερο σοβαρή από ό,τι οι αναλυτές ανέμεναν.

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ιδιοκτήτρια εταιρεία κοντέινερσιπ ανέφερε καθαρά έσοδα αξίας 27,4 εκατ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, ενώ αντίστοιχα το 2013 είχε σημειώσει έσοδα 30,6 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, τα 0,48 δολάρια αναπροσαρμοσμένο κέρδος ανά μετοχή (EPS) ήταν πολύ πάνω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 0,38 δολάρια EPS.

“Συνεχίζουμε επιτυχημένα στο δρόμο της στρατηγικής μας ανάπτυξης. Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε καλή θέση ώστε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε επιλεκτικά και σε υγιείς βάσεις”, δήλωσε ο Γρηγόρης Ζήκος, επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας.

Τα έσοδα ταξιδιών αυξήθηκαν στα 124 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της περιόδου, από 100 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα κέρδη της εταιρείας προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 79.4 εκατ. από 70.5 εκατ. δολάρια.

Για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η Costamare καταχώρησε 55,3 εκατ. δολάρια σε καθαρά έσοδα, από 41,5 εκατ. την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Με επικεφαλή τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο, η Costamare ελέγχει ένα στόλο από 59 κοντέινερσιπ και εννέα νεότευκτα.

Διαβάστε ακόμα