Η Shell δοκιμάζει τα «καινοτόμα χέρια» του Prelude FLNG [vid]

prelude_FLNG_

Η τεχνολογία της Shell με το όνομα “Καινοτόμα Χέρια” (Arms of Innovation) δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο μεγάλο της έργο Prelude FLNG που χτίζεται στο Geoje της Νότιας Κορέας, στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα της Shell αναπτύσσει τεχνολογίες για τη βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου και ενισχύει την ηγετική θέση της εταιρείας στον τομέα των καινοτομιών.

Η Shell έχει στείλει τον αρχιμηχανικό της στον τομέα του LNG, Chris Moreno, να εποπτεύει τη δοκιμή των καινοτόμων βραχιόνων εξόρυξης του Prelude. Το έργο πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρει το υγρό φορτίο του σε ένα από τα πιο ερημικά μέρη στη γη -200 χιλιόμετρα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Αυστραλίας.

Το Prelude FLNG ανακοινώθηκε στις 20 Μαΐου του 2011. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του έργου χρειάστηκε 1,6 εκατομμύρια εργατοώρες. Η κατασκευή του καινοτόμου έργου άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2011, το κτίριο του πύργου του ξεκίνησε το Μάιο του 2012 (στο Ντουμπάι), οι πρώτες εργασίες για τα θεμέλια του έργου έγιναν τον Οκτώβριο του 2012 (στην Αυστραλία) και η έναρξη των εργασιών για το πάνω μέρος έγινε τον Ιανουάριο του 2013.

Μόλις ολοκληρωθεί, το Prelude θα είναι η μεγαλύτερη πλωτή εγκατάσταση που υπήρξε ποτέ. Θα ξεπεράσει το Maersk Mc-Kinney Μόλερ (μήκους 400 μ.) με το μήκος του να φτάνει τα 488 μέτρα. Το Prelude FNLG θα έχει βάρος 600.000 τόνων και μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί θα παράγει τουλάχιστον 5,3 εκατ. τόνους υγρών ετησίως.

Η κατασκευή του Prelude FLNG γίνεται από κοινού με την Inpex Corporation (17,5%), την Korea Gas Corporation (10%) και την OPIC (5%).

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο που εξηγεί την τεχνολογία “Καινοτόμα χέρια”.

Διαβάστε ακόμα