Λαχτάρησαν χθες οι επιβάτες στο «Blue Star Naxos»

blue_star_naxos_elliniki_aktoploia_

Λαχτάρησαν την Πέμπτη βράδυ οι επιβάτες του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου«ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ», στο οποίο από το Λιμεναρχείο Πειραιά δόθηκε άδεια απόπλου για Κυκλάδες, παρά το γεγονός ότι ήταν σε ισχύ έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που προειδοποιούσε για «έκτακτα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» και σφοδρή θαλασσοταραχή. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πλοίο απέπλευσε με ανέμους έντασης 8 μποφόρ, νοτιοδυτικούς, με τάση ενίσχυσης.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, όταν το καράβι βρέθηκε μεσοπέλαγα, από τη φουρτούνα «δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Μετακινούνταν άνθρωποι, καρέκλες, ταμειακές μηχανές». Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι και μόλις το πλοίο κατέπλευσε στη Σύρο, με μια ώρα καθυστέρηση, την παρέλαβε ασθενοφόρο. Στο γκαράζ του πλοίου μετατοπίστηκε το φορτίο σε νταλίκες, γεγονός που καθυστέρησε την αποβίβαση οχημάτων στη Σύρο και τον απόπλου του πλοίου.

Στο μεταξύ, βλάβη εν πλω έπαθε την Τετάρτη το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λήμνος – Αγιος Ευστράτιος – Ψαρά. Το πλοίο «έμεινε» τα ξημερώματα από την αριστερή κύρια μηχανή του, ενώ προσέγγιζε τα Ψαρά, στα οποία δεν κατάφερε τελικά να καταπλεύσει. Ο «Ταξιάρχης» συνέχισε το δρομολόγιό του για Λαύριο με 37 επιβάτες, 57 φορτηγά, τρία ΙΧ και πέντε δίκυκλα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης.

naxosnow.gr

Διαβάστε ακόμα