«Μακριά η ναυτιλία από την υπερφορολόγηση»

pontoporos_naftilia_uperforologisi-nautilias_

«Οι θέσεις εργασίας γύρω από την ευρωπαϊκή ναυτιλία ή διαφορετικά τη “Γαλάζια Οικονομία” αριθμούν 5,5 εκατομμύρια. Η ναυτιλία, λοιπόν, μπορεί να απαντήσει στο κύριο ζητούμενο σήμερα, που είναι η αύξηση της απασχόλησης στους ευρωπαίους πολίτες. Κι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και οι τρεις χώρες από κοινού. Να διαφυλάξουμε δηλαδή την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας κρατώντας τη μακριά από την υπερφορολόγηση και τις αντι-αναπτυξιακές πολιτικές».

Αυτό επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία των υπουργών Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας κ. Τζόε Μίτζι και Συγκοινωνιών και Υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσου Μητσόπουλου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας με αντικείμενο την τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Μάλτας στα θέματα Ναυτιλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Διαβάστε ακόμα