Με οδηγό τους φάρους της Ελλάδας…(Video)

Ενα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στους επιβλητικούς άγρυπνους «φύλακες» της χώρας, μέσα από επτά διαφορετικές ιστορίες.

«Οι φάροι της Ελλάδας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μνημεία της χώρας μας», είπε ο Αντώνης Μπαρούνας, πρόεδρος της Sony Mobile για την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αφιερώματος «Στους Φάρους της Ελλάδος». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που εστιάζει στους επιβλητικούς άγρυπνους «φύλακες» της χώρας μας και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της εταιρείας. «H εμπειρία μας κατά την επίσκεψη σε αρκετές τοποθεσίες φάρων ήταν ιδιαίτερα επιμορφωτική. Αποτελεί πηγή έμπνευσης. Παράλληλα, η φιλοξενία των φαροφυλάκων υπήρξε άκρως συγκινητική», συμπλήρωσε.

Οι φάροι της Ελλάδος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής ναυτικής παράδοσης και σημείο αναφοράς για τους ναυτιλλομένους. Μοναδικά κτίσματα που στέκονται επιβλητικά σε διάφορα σημεία των ηπειρωτικών και νησιωτικών ακτών της χώρας μας εκπέμποντας φως. Οι φαροφύλακες καθημερινά καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να προσεγγίσουν απόκρημνες περιοχές της χώρας μας. Διανύουν –πολλές φορές περπατώντας- μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στους απομονωμένους φάρους. Σε πολλές περιπτώσεις, υπό άστατες καιρικές συνθήκες, οι φαροφύλακες αναγκάζονται να παραμείνουν και να εργαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στους φάρους.

Οπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση του αφιερώματος στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος, η Sony αναζητά διαρκώς νέες καινοτομίες και ξεχωριστές εμπειρίες. Θέλει να προσφέρει υπηρεσίες και τεχνολογίες που κάνουν την κάθε ημέρα του καταναλωτή ξεχωριστή και συμβάλουν στην έμπνευση και τη δημιουργικότητά του. «Ηταν ακριβώς αυτά τα στοιχεία που ενέπνευσαν τη Sony στη δημιουργία αυτού του αφιερώματος–ντοκιμαντέρ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Μπαρούνας.

Το ντοκιμαντέρ θα αποτελείται από επτά ιστορίες σε ισάριθμα διαφορετικά σημεία της Ελλάδας. Παράλληλα, οι επτά ιστορίες θα είναι επίσης διαθέσιμες ξεχωριστά με μικρότερη διάρκεια. Το ντοκιμαντέρ υπογράφει ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Πανονίδης, ενώ τη φωτογραφική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο διακεκριμένος φωτογράφος Τάσος Βρεττός.

Η πραγματοποίηση του αφιερώματος «Στους φάρους της Ελλάδος» δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη συνεργασία της υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της έρευνας και κινηματογράφησης του ντοκιμαντέρ.

faroi.com

Διαβάστε ακόμα