Νέα ομαδική αγωγή εναντίον της Diana Containerships για “παιχνίδια” με τις μετοχές της Kalami

Μια ομαδική αγωγή έχει κατατεθεί από διάφορες δικηγορικές εταιρείες κατά της Diana Containerships σχετικά με τις “παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές” της ναυτιλιακής εταιρείας.

Η Bronstein, Gewirtz & Grossman ενημέρωσε ότι η αγωγή έχει κατατεθεί κατά της Diana Containerships και των στελεχών της για λογαριασμό των μετόχων που αγόρασαν τίτλους της Diana μεταξύ 26 Ιανουαρίου 2017 και 3 Οκτωβρίου 2017.

Επιπλέον, εκ μέρους της Kahn Swick & Foti (KSF), ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνα Charles C. Foti Jt., υπενθυμίζει στους επενδυτές ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2017 να καταθέσουν αγωγές για ασφαλιστικά μέτρα κατά της Diana Containerships εάν αγόρασαν τις μετοχές της εταιρείας κατά την προαναφερθείσα περίοδο. Η παρούσα αγωγή εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Δύο ακόμα νομικές εταιρείες, όπως οι Faruqi & Faruqi και Pomerantz, διερευνούν πιθανές αξιώσεις κατά της Diana Containerships. Η Faruqi & Faruqi ενθαρρύνει τους επενδυτές της Diana Containerships που υπέστησαν ζημίες που υπερβαίνουν τα 50.000 δολάρια να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.

Η καταγγελία καταδεικνύει ότι κατά την περίοδο που καταγγέλλεται ο κατηγορούμενος Symeon P. Palios, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν υπεύθυνος εκ μερους της Diana για τη διεξαγωγή σειράς παρεμβάσεων στην διαδικασία έκδοσης/πώλησης μετοχών με την Kalani, μια εταιρεία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, .

Στις 26 Ιανουαρίου 2017, η Diana προχώρησε στην πώληση αξιόγραφων της εταιρείας ύψους 250 εκατ. δολαρίων. Κατά τους επόμενους οκτώ μήνες, η Diana πούλησε μεγάλες ποσότητες κοινών μετοχών και τίτλων μετατρέψιμων σε κοινές μετοχές στην Kalani με σημαντική έκπτωση στην τιμή της αγοράς.

Η Kalani εν συνεχεία προχώρησε στην μεταπώληση των εν λόγω μεριδίων στην αγορά. Καθώς η τιμή της μετοχής της Diana μειώθηκε μετά τις πωλήσεις της Kalani, η εταιρεία εκτέλεσε μια σειρά συγχώνευσης μετοχών (reverse stock) που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής της μετοχής της.

Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2017, η τιμή της κοινής μετοχής της Diana μειώθηκε από 2.500 δολάρια ανά μετοχή σε 0.47 δολάρια ανά μετοχή σε μη διορθωμένη βάση. Σε αυτήν την τιμή μετοχής, η Diana είχε κεφαλαιοποίηση αγοράς μικρότερη του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, παρά το γεγονός ότι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές από τον Ιανουάριο του 2017.

Διαβάστε επίσης: Υπόμνημα στην DryShips από την Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς