Ο ανταγωνισμός στην αγορά της Σιγκαπούρης “λύγισε” την Aegean

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Aegean Marine Petroleum Network αποφάσισε να αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2018 από την αγορά της Σιγκαπούρης ως φυσικός προμηθευτής, μετά από σχεδόν 11 χρόνια, εν μέσω των πιέσεων που δέχεται από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα διατηρήσει την εμπορική της παρουσία στην αγορά της Σιγκαπούρης συνεχίζοντας να απασχολεί μια ομάδα εμπόρων και στελεχών υποστήριξης που θα στηρίξουν τους πελάτες της στην αγορά.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το γραφείο της στη Σιγκαπούρη ως βάση των πελατών της Ασίας για το παγκόσμιο δίκτυο φυσικής προμήθειάς της, καθώς και για την back-to-back εμπορία πετρελαίου και τις επιχειρήσεις λιπαντικών μας στη Σιγκαπούρη και την νοτιοανατολική Ασία

“Η αγορά ανεφοδιασμού, γενικά, και η αγορά της Σιγκαπούρης ειδικότερα, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Είχαμε την ελπίδα ότι η επιβολή συστήματος καυσίμων εξοπλισμένων με MFM (mandatory mass flow meter) τον Ιανουάριο θα οδηγούσε σε εμπορική βελτίωση στη αγορά της Σιγκαπούρης, επιτρέποντας έτσι στην Aegean να ανταγωνιστεί κερδοφόρα.

“Εντούτοις, το 2017 είδαμε αυξημένες εμπορικές πιέσεις στη Σιγκαπούρη και ως εκ τούτου, η διοίκηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πόροι της Aegean μπορούν να χρησιμοποιηθούν με περισσότερη κερδοφορία αλλού”, σχολίασε ο Πρόεδρος της Aegean Jonathan McIlroy.

H ελληνική προμηθευτική καυσίμων πλοίων δήλωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία της αποχώρησης της από την αγορά φυσικού εφοδιασμού της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) και τους εταίρους της στην αγορά.

“Όλες οι παραδόσεις και οι συμβάσεις που έχουμε κλείσει με τα πλοία πελατών, τους προμηθευτές φορτίων και τους εργολάβους φορτηγών θα εκπληρωθούν”, τόνισε ο McIlroy.

Η Aegean ασχολείται με την ανάπτυξη νέων σταθμών φυσικής προμήθειας, σε νέες γεωγραφικές περιοχές που αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του 2018, εκτός από τις πιο πρόσφατες επεκτάσεις του στην Algoa Bay (Νότια Αφρική) το 2016 και τη Savannah (ΗΠΑ) και το St Croix (Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι) το 2017.

“Αναμένουμε ότι θα εισέλθουμε σε αυτές τις νέες αγορές στη διάρκεια του 2018 και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη δέσμευση της Aegean να είναι ένας καινοτόμος ηγέτης της αγοράς, καθώς η βιομηχανία οδεύει προς την αλλαγή του 2020”, τόνισε ο πρόεδρος της.

Διαβάστε επίσης: Ενδιαφέρον της Aegean για την αγορά MOC της Σιγκαπούρης

Διαβάστε ακόμα