Ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC, Βάλλης Γιώργος καλεσμένος στο action24 στο Νίκο Υποφάντη και την Ντόρα Κουτροκόη (video)

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, σήμερα 11.6.2024, συνομίλησε διαδικτυακά με τους δημοσιογράφους κύριο Νίκο Υποφάντη και κυρία Ντόρα Κουτροκόη στο κανάλι ACTION 24, στην εκπομπή ΤΩΡΑ.

Θέμα της συνομιλίας τους ήταν το πολύ λυπηρό γεγονός που έλαβε χώρα την Παρασκευή 7/6/2024 σε λιμανάκι πάρα πολύ κοντά στον Πόρο. Ό επιβάτης ενός σκάφους έκανε μπάνιο σε ρηχά νερά, έπαθε επιληπτική κρίση όπως έγινε γνωστό μέσα από μάρτυρες που βρίσκονταν εκεί εκείνη τη στιγμή, κάλεσαν άμεσα το Λιμενικό το οποίο σε συνεννόηση με το Κέντρο Υγείας του Γαλατά έσπευσε να παραλάβει την γιατρό από ένα μόλο για να την μεταφέρει στο σημείο του συμβάντος ώστε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον λουόμενο καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση με οδικά μέσα.

Όμως η διαδικασία καθυστέρησε περί τα 30 με 40 λεπτά λόγω του ότι η γιατρός αρνήθηκε να μπει μέσα στο πλωτό του Λιμενικού. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε θέμα καιρικών συνθηκών γιατί είχε άπνοια την λεγόμενη μπονάτσα όπως λένε οι ναυτικοί και η απόσταση ήταν πάρα πολύ μικρή. Τότε το Λιμενικό με την βοήθεια κάποιων πυροσβεστών μετέβη στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια αλλά δυστυχώς ήταν πάρα πολύ αργά και ο συνάνθρωπος μας είχε καταλήξει.

Ο Cpt. Κύριος Βάλλης έχει ήδη στείλει επιστολή από την πρώτη κιόλας στιγμή καταγγέλλοντας το συμβάν με την προτροπή να γίνει ΕΔΕ για την γιατρό που τελικά αρνήθηκε υπηρεσιών. Επίσης έκανε αναφορά στην πολύ σημαντική πρόταση που έχει κάνει ο ίδιος αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών για τον εξοπλισμό πλοίων και σκαφών με τηλεκαρδιογράφο και απινιδωτή σε συνδυασμό με μια εφαρμογή δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όσους βρίσκονται εν πλω να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες παρέχοντας ασφάλεια σε πληρώματα, επιβάτες αλλά και κατοίκους ακριτικών περιοχών.
Με μεγάλη του λύπη συμπεραίνει ότι η εφαρμογή της Τηλεϊατρικής είναι πλέον επιβεβλημένη και θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική από τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα όπου ένας γιατρός έχοντας δώσει τον Όρκο του Ιπποκράτη αρνείται να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε συνάνθρωπο του.

Κάλεσαν το Λιμενικό να προβεί το πλωτό στο μέρος για Πρώτες βοήθειες. Το Λιμενικό, όπως με διαβεβαίωσαν και εκείνοι επίσημα και οι άνθρωποι από το σκάφος επικοινώνησε με το κέντρο υγείας Γαλατά, πήγαν να παραλάβουν την γιατρό για να την πάνε στο μέρος που ήταν σε κίνδυνο ένας άνθρωπος και εκείνη αρνήθηκε να μπει στο πλωτό να πάει δίπλα στο κόλπο απόστασης μικρής εντός κόλπου 3 λεπτών .
Στο τέλος πήγε μετά από 30-40 λεπτά το πλωτό με ανθρώπους της πυροσβεστικής στη περιοχή όπου είχε καταλήξει ο άνθρωπος. Η καθυστέρηση οφείλετε στο ότι προσπαθούσαν να πείσουν την γιατρό να μπει μέσα για να πάνε να δώσουν τις πρώτες βοήθειες .

Διαβάστε ακόμα