Οι Φιλιππίνες θέλουν να καθιερωθούν ως η παγκόσμια θαλάσσια πρωτεύουσα προσφέροντας κορυφαίους Φιλιππινέζους ναυτικούς…

Το Υπουργείο Μεταφορών (DOTr) ανέφερε χθες ότι θέλει να καθιερώσει τη χώρα ως «Ναυτιλιακή Πρωτεύουσα του Κόσμου» προσφέροντας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία κορυφαίους Φιλιππινέζους ναυτικούς.

Ο Jaime Bautista, γραμματέας του DOTr, είπε ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μια τέτοια φήμη.

Θεωρούμενοι ως Key Global Workers, οι ναυτικοί βοηθούν στην διακίνησης περίπου 90% των αγαθών παγκοσμίως, και το ένα τρίτο των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό τον τομέα παγκοσμίως είναι συνήθως Φιλιππινέζοι, είπε ο Bautista.

Με τους Φιλιππινέζους ναυτικούς να στέλνουν χρήματα στην πατρίδα ύψους περίπου 595 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο τον Σεπτέμβριο και την πρόβλεψη των εμβασμάτων στο τέλος του έτους να είναι ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότεροι από 600.000 Φιλιππινέζοι ναυτικοί συμβάλλουν άμεσα στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας, εξήγησε ο επικεφαλής των μεταφορών.

Εκτός από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τη συμμόρφωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας των Φιλιππίνων με τα παγκόσμια πρότυπα, το DOTr έχει ένα Σχέδιο Ανάπτυξης της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας αξίας 10 πόντων για να διεκδικήσει το σήμα της χώρας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το σχέδιο καλύπτει τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας ναυτιλίας, την επέκταση των ναυπηγικών και επισκευαστικών δυνατοτήτων, την ανάπτυξη ενός θαλάσσιου βιομηχανικού πάρκου, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ανάπτυξη δικτύων εσωτερικής ναυσιπλοΐας, καθώς και την αντιμετώπιση των πορισμάτων αξιολόγησης που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ανεξάρτητη αξιολογητές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) με διορθωτικές ενέργειες σε πολλαπλά επίπεδα, μεταξύ των υπολοίπων.

Ο Bautista ανέφερε ότι η DOTr, μέσω της Αρχής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, καταβάλλει προσπάθειες για την εφαρμογή και την επίβλεψη διορθωτικών μέτρων για σχεδόν 50.000 Φιλιππινέζους ναυτικούς που απασχολούνται τώρα σε πολλά πλοία υπό ευρωπαϊκή σημαία.

Σε μια σχετική εξέλιξη, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων δήλωσε χθες ότι είχε περάσει τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με 69% ως βαθμολογία, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο του 67,6%.

Η υψηλή βαθμολογία έρχεται μετά τη αξιολόγηση που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου, όπου οι ειδικοί σε θέματα του ICAO είχαν παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια των Φιλιππίνων.

Ο κύριος στόχος μιας τέτοιας δραστηριότητας είναι να διασφαλίσει ότι αυτές οι τεχνικές θέτουν πρότυπα και συνιστούν τις κρατικές πρακτικές, κορυφαίες πρακτικές που σχετίζονται με δραστηριότητες διεθνούς πολιτικής αεροπορίας για να εδραιωθεί η ασφαλής και ομαλή ανάπτυξη της αεροπορίας.

Η ICAO είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ με 193 κράτη μέλη που ορίζει κανονισμούς και πρότυπα για την ασφάλεια της αεροπορίας, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Ακόμα, αξιολογεί τις ικανότητες των κρατών μελών του ΟΗΕ να εφαρμόζουν αποτελεσματική εποπτεία ασφάλειας των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμα