Ολοκληρώθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση ανύψωσης του ναυαγισμένου φορτηγού πλοίου OS 35 στο Γιβραλτάρ (video)

Ολοκληρώθηκε η γιγαντιαία και απαιτητική επιχείρηση ανύψωσης και απομάκρυνσης του φορτηγού πλοίου OS 35 από την θάλασσα, που είχε μερικώς βυθιστεί στα ανοικτά του Γιβραλτάρ μετά από την σύγκρουση του με πλοίο μεταφοράς φυσικού αερίου.

Και τα δυο τμήματα του πλοίου ανυψώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ειδικό ημι-βυθιζόμενο πλοίο Fjord. Αξιωματούχοι του λιμανιού του Γιβραλτάρ ανακοίνωσαν ότι τα δύο τμήματα του κύτους έχουν φορτωθεί πλέον με ασφάλεια στο πλοίο ανύψωσης και μεταφοράς αντικειμένων βαρέων βαρών και βρίσκονται έξω από το νερό.

Το Fjord αναμένεται να παραμείνει στο Γιβραλτάρ για μερικές ακόμη εβδομάδες, ώστε να μπορέσουν να ασφαλιστούν περισσότερο τα τεράστια τμήματα του κύτους και να ολοκληρωθούν όσο καλύτερα γίνεται οι προετοιμασίες για το ταξίδι του με προορισμό την Ολλανδία.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφάλισης των τμημάτων και η απομάκρυνση υπολειμμάτων πετρελαίου από διαφορά σημεία τους κύτους, το Fjord θα μετακινηθεί από την τρέχουσα τοποθεσία του σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα διάσωσης ξεκινά έρευνα στον βυθό. Ψάχνουν για τυχόν επιπλέον κομμάτια του πλοίου τα οποία θα αφαιρεθούν πριν ολοκληρωθεί όλη η επιχείρηση.

Όπως αναμενόταν, η ανύψωση των δύο τμημάτων του κύτους του πλοίου έξω από το νερό είχε σαν αποτέλεσμα να απελευθερωθούν διαφορά υπολείμματα, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων καυσίμου fuel.

Προληπτικά, είχε τοποθετηθεί αντιρρυπαντικός εξοπλισμός γύρω από το πλοίο, κάτι που αποδείχτηκε σωτήριο αφού η περισσότερη ποσότητα πετρελαίου περιορίστηκε σε εκείνο το σημείο.

Διαβάστε ακόμα:
Ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης της πλώρης του ναυαγισμένου φορτηγού πλοίου OS 35 (video)
Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την επανάπλευση της πρύμνης του ναυαγισμένου πλοίου στο Γιβραλτάρ
Γιβραλτάρ: Κόπηκε στα δύο το φορτηγό πλοίο «OS 35» – Διαρροή πετρελαίου

Διαβάστε ακόμα