Οργανωτική σύσκεψη Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 08:30 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, συνταξιούχοι, σπουδαστές.
Όλοι στα συλλαλητήρια των συνδικάτων
Τρίτη 18 Δεκέμβρη στην Αθήνα, στις 6.30μμ στην Ομόνοια

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μετά την 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη, με τους χιλιάδες εργαζόμενους να στέλνουν ισχυρό μήνυμα πάλης ενάντια στην τεράστιες απώλειες από τα προηγούμενα χρόνια, διεκδικώντας αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Η κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για «μεταμνημονιακό» κρατικό προϋπολογισμό που έρχεται για ψήφιση στη βουλή, επιβεβαιώνει τη θέση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ότι η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.
Η εργατική – λαϊκή οικογένεια θα συνεχίσει να στενάζει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων και πάνω στους 700 αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που παραμένουν στα συμφωνηθέντα.
Για αυτή την κατάσταση που βιώνουν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, έχουν τεράστια συμβολή και ευθύνες ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ κά είναι σταθερός και συνεπής σύμμαχος του κεφαλαίου, υπονομεύουν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, διαμορφώνουν συσχετισμούς που προέρχονται από όργιο νοθείας.
Τέτοιο θα είναι το ετήσιο Τακτικό Συμβούλιο της ΠΝΟ στις 18 Δεκέμβρη με το καταστατικό της που δεν εφαρμόζεται η απλή αναλογική αποκλείοντας 33 αντιπροσώπους, ενώ θα εκλέξουν 5 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ τον Μάρτη του 2019, συνεχίζοντας τον εκφυλισμό. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, επαναλαμβάνουν την θέση τους και απαιτούν όλα τα ναυτεργατικά σωματεία πριν την έναρξη του Συμβουλίου να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους.
Στηρίζουμε τον αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που κλιμακώνουν την δράση τους με το Πανελλαδικό συλλαλητήριο Σάββατο 15 Δεκέμβρη, στις 12:30 στο Σύνταγμα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουμε μαχητικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, διεκδικώντας:

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
• Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
• Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Διαβάστε ακόμα