ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ : Οταν ήρθαν στο λιμάνι του Πειραιά 2 απο τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου (Video)

Στον Πειραιά έχουν βρεθεί κατα καιρούς εντυπωσιακά πλοία κάθε μεγέθους αλλα όταν αυτά ειναι εντυπωσιακές θαλαμηγοί προκαλούν παραπάνω εντύπωση σε όσους βρίσκονται στο λιμάνι είτε είναι Πειραιώτες είτε οχι.

Στη δεκαετία που διανύουμε έχουν έρθει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας το Topaz και το Prince Abdulazziz τα οποία ισοβαθμούν στη 6η θέση της λίστα με τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου

Η πολυτελής θαλαμηγός ναυπηγήθηκε το 2012 και το κόστος της ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Έχει μήκος 147 μέτρα, πλάτος 22 μέτρα, ενώ διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας και των επικοινωνιών. Διαθέτει μεταξύ άλλων ελικοδρόμιο, γυμναστήρια, αίθουσα προβολών και τρεις εξωτερικές πισίνες.

Το Topaz χτίστηκε στο ίδιο γερμανικό ναυπηγείο με το Azzam, το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο.

Το σκάφος διαθέτει μια γάστρα απο χάλυβα, μια υπερκατασκευή από αλουμίνιο και αποτελείται από οκτώ ορόφους. Η κύρια μηχανή του Topaz είναι ειδικά σχεδιασμένη από Lürssen. Οι κύριες μηχανές είναι δύο κινητήρες diesel Pielstick, ο καθένας με τη δύναμη των 7990 ίππων. Μια τέτοια δύναμη είναι αρκετή για το σκάφος ωστε να φτάσει την ταχύτητα εξυπηρέτησης (cruising) των 22,9 κόμβων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι πάνω από 25,5 κόμβους. Το σκάφος είναι εξοπλισμένο επίσης με shaft generator (σε περίπτωση ανάγκης για να μη μείνει ακυβέρνητο), γεννήτρια diesel έκτακτης ανάγκης και δύο γεννήτριες ντίζελ.

Η θαλαμηγός έχει κατασκευαστεί το 1984 στα ναυπηγεία Helsingør Værft στη Δανία και διατηρούσε το ρεκόρ του μεγαλύτερου σκάφους στο κόσμο μέχρι το 2006 οπότε και το “εχασε” απο το σκάφος “Dubai” .

Έχει μήκος 147 μέτρα,πλάτος 18,3 και βύθισμα 4,9. Έχει 2 μηχανές Pielstick , οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει με μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβους.Το πλήρωμα του αποτελείται απο 60 μέχρι 65 άτομα ενω φιλοξενεί σχεδόν ισάριθμους “υψηλούς” καλεσμένους.

Διαβάστε ακόμα