Οξυμμένο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ναυτεργατών από την ΥΝΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Επανερχόμαστε στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες σχετικά με την διεκπεραίωση ζητημάτων τους στην Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων (ΥΝΜ), από την διαρκή μείωση του υπαλληλικού προσωπικού.

Πληθαίνουν διαρκώς οι καταγγελίες ναυτεργατών που έχουν καταθέσει για σύνταξη και ο προβλεπόμενος έλεγχος για τις ναυτολογήσεις τους από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων (ΥΝΜ), πραγματοποιείται από έναν (1) υπάλληλο!!!.

Αποτέλεσμα είναι η μεγάλη καθυστέρηση που φθάνει και 6 μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έκδοση της σύνταξης, δεν καταβάλλεται στον ναυτεργάτη ούτε η προσωρινή σύνταξη, που είναι μικτά από 384 – 768 ευρώ.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στην ΥΝΜ, δεν είναι αποσπασμένη από την διαρκή υπονόμευση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, που θα ενταθεί με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχει των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, με τραγικά αποτελέσματα για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας με την πρόσληψη υπαλληλικού προσωπικού στην ΥΝΜ, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, με την άμεση έκδοση και απόδοση των συντάξεων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ