Πειρατική επίθεση στο τάνκερ Bouboulina στον Κόλπο της Γουινέας

Bouboulina_Delta_tankers
Το ελληνόκτητο Suezmax δεξαμενόπλοιο Bouboulina δέχθηκε πειρατική επίθεση την Πέμπτη το πρωί στον Κόλπο της Γουινέας στα νοτιοδυτικά του υπεράκτιου τερματικού σταθμού Abgami.

Το ιδιοκτησίας της Delta Tankers πλοίο (163.759 dwt, 2006 κατασκευής) που σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές είναι ναυλωμένο τους τελευταίους μήνες στην ισπανική Cepsa είχε αναχωρήσει από τον τερματικό και ήταν καθ ‘οδόν προς τη Βραζιλία όταν χτύπησαν οι ένοπλοι πειρατές.

Η ομάδα των πειρατών επιβιβάστηκε στο Bouboulina και το πλήρωμα υποχώρησε στο ειδικό καταφύγιο (citadel) του πλοίου. Όταν το πλήρωμα βγήκε από εκεί, οι πειρατές είχαν φύγει, έχοντας λεηλατήσει ένα μεγάλο μέρος των καταλυμάτων.

Αυτή είναι η πρώτη επίθεση σε αυτήν την περιοχή της ΑΟΖ της Νιγηρίας, μετά την πειρατική επίθεση στο πλοί Harley στις 7 Μαΐου Το δίμηνο διάλειμμα στην πειρατεία συνοδεύτηκε από μια σειρά απαγωγών ναυτικών για λύτρα από βαριά οπλισμένες συμμορίες.

Σχολιάζοντας την είδηση, ο Mike Edey, επικεφαλής της Βρετανικής Dryad Maritime, δήλωσε: “Η πλειοψηφία των επιθέσεων στ’ ανοιχτά της θάλασσας φέτος περιλαμβάνουν μόνο ένα ταχύπλοο, και το περιστατικό αυτό ενδεχομένως να αντανακλά μια αλλαγή τακτικής από τους πειρατές, και μια επιστροφή και πάλι στις προσπάθειες απαγωγής πληρωμάτων. Περαιτέρω επιθέσεις σε αυτή την κοντινή ζώνη αναμένονται”.

Η Dryad Maritime συμβουλεύει όλα τα πλοία που επιχειρούν στα 90 ναυτικά μίλια από το τερματικό να βρίσκονται σε μια κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. “Πρέπει να δοθεί προσοχή στην προσέγγιση και τις προθέσεις των μικρών τοπικών σκαφών”, δήλωσε ο Edey.

Διαβάστε επίσης: Ένοπλη ληστεία σε αγκυροβολημένο πλοίο στην Γουινέα

Διαβάστε ακόμα