ΠΕΜΕΝ:Σε κίνδυνο εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

nautargates_
Φωτο:efsyn.gr

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ εξέδωσαν το ακόλουθο δελτίο τύπου αναφορικά με την χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τη Διοίκηση της ΠΝΟ.

Δελτίο τύπου

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσας «η κυβέρνηση έχει εξαναγκαστεί σε πολιτικές επιλογές που δεν είναι δικές μας» για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επικαλέστηκε το «αριστερό» άλλοθι, κόντρα σε μία νεοφιλελεύθερη πολιτική, όπως είπε. Άλλοι τα έγραψαν τα μέτρα, οι τεχνοκράτες και περιλήφθηκαν στο Μνημόνιο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα εκτελέσουμε.

Τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, περιλαμβάνονται στην ομάδα των εμπροστοβαρών μέτρων, που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι 31 Οκτώβρη. Αποδέχθηκε ότι θα βγουν στην ανεργία χιλιάδες ναυτεργάτες από τα επιβατηγά πλοία, ότι θα αυξηθεί η ανεργία και δεν θα υπάρχει κανένα δημοσιονομικό όφελος. Το μόνο όφελος θα το έχει το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Το ΝΑΤ και οι συντάξεις των ναυτεργατών βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, θα συνεχιστούν οι περικοπές και έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις να ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς να προσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, δηλαδή, ουσιαστική διάλυση του ΝΑΤ, των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και των Συλλογικών Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας. Ενώ ξορκίζουν ως κυβέρνηση τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, την γενικεύουν ως εργασιακό καθεστώς, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις λαϊκές οικογένειες, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στη συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Εργασίας, που πραγματοποιείται σήμερα και θα συνεχιστεί, στις συγκεντρώσεις στις 16 Οκτώβρη στις 6.30 μμ στην Ομόνοια και στις 22 Οκτώβρη σε όλες τις πόλεις και στον Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή, στις 6.30 μμ.

Για την απεργία 12 Νοέμβρη ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ και να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Διαβάστε ακόμα