Πυρκαγιά σε πλοίο ερευνών

furgo_

Πυροσβέστες στη Σκωτία εργάστηκαν όλη τη χθεσινή νύχτα για να σβήσουν πυρκαγιά στο κατάστρωμα ενός πλοίου υπεράκτιων ερευνών Fugro, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Peterhead, βόρεια του Aberdeen.

Σύμφωνα με τη Σκωτσέζικη Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης, η πυρκαγιά αναφέρθηκε περίπου στις 2:50 π.μ. πάνω στο Fugro Symphony, ένα ειδικά κατασκευασμένο πλοίο επεμβάσεων, ελαφρών κατασκευών και ερευνών τύπου ROV. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν πληρώματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς του Peterhead, του Maud και του Ellon.

Το BBC αναφέρει ότι 84 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το πλοίο. Μια ανακοίνωση από το Fugro έλεγε ότι “ως προληπτικό μέτρο, όλα το μη απαραίτητο προσωπικό αμέσως απομακρύνθηκε από το πλοίο”.

Η πηγή της πυρκαγιάς εντοπίστηκε στην αίθουσα τροφοδοσίας κάτω από το κατάστρωμα, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Διάσωσης.

Ο κεντρικός σταθμάρχης Graeme Laird, δήλωσε: “Τα πληρώματα συνεργάστηκαν καλά με την ομάδα πυρόσβεσης του πλοίου και έδειξαν καλή κατανόηση για τις δύσκολες συνθήκες πυρόσβεσης. Η ομάδα πυρόσβεσης του πλοίου μας παρείχε τις πληροφορίες που απαιτούνταν για την κατάλληλη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς”.

Η φωτιά έσβησε και τα πυροσβεστικά πληρώματα έφυγαν από το σημείο μέσα σε περίπου 2 ώρες.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ μια ομάδα από το Fugro βρίσκεται πάνω στο πλοίο για να ερευνήσει την αιτία του συμβάντος.

Διαβάστε ακόμα