Πλάνα από το ναυάγιο ενός ισπανικού σκάφους φορτωμένο με θησαυρούς που βυθίστηκε πριν τρεις αιώνες!

Ο στρατός της Κολομβίας μοιράστηκε εικόνες του εμβληματικού ναυαγίου της γαλέρας του Σαν Χοσέ που παρέμεινε κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για περίπου τρεις αιώνες.

Πιστεύεται ότι είναι φορτωμένο με φορτίο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Τέσσερις αποστολές παρατήρησης χρησιμοποίησαν ένα όχημα που χειριζόταν από απόσταση και το οποίο στάλθηκε στο ναυάγιο σε βάθος περίπου 950 μέτρων από τις ακτές της Καραϊβικής της Κολομβίας, ανέφερε ο στρατός στη δήλωσή του τη Δευτέρα.

Οι αποστολές, που διεξήχθησαν υπό το υπουργείο Πολιτισμού από το ναυτικό, βρήκαν ότι η γαλέρα ήταν ανέγγιχτη από οποιαδήποτε «ανθρώπινη παρέμβαση».

Κανόνια, μερικώς καλυμμένα από λάσπη, είναι ορατά μαζί με κομμάτια χρυσού, πορσελάνινα σερβίτσια, γυάλινα μπουκάλια και αγγεία.

Διακρίνεται ένα μέρος της πλώρης καλυμμένο με οστρακοειδή και φύκια. Τα υπολείμματα του πλαισίου της γάστρας είναι επίσης ορατά.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ανακάλυψαν δύο ακόμη ναυάγια κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Ο Ivan Duque, ο Πρόεδρος είπε ότι χάρη στον προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και τη δουλειά του κολομβιανού ναυτικού, μπόρεσαν να τραβήξουν φωτογραφίες με ακρίβεια που δεν είχαν ξαναδεί. Πρόσθεσε ότι το ναυάγιο διατηρήθηκε άθικτο και ασφαλισμένο με σκοπό τη μελλοντική του ανάκτηση.

Όταν συμβεί αυτό, η Κολομβία θα έχει μα αντιμετωπίσει προκλήσεις από την Ισπανία αλλά και μια ομάδα ιθαγενών στη Βολιβία για να οριστικοποιήσει ποιος θα κρατήσει τον θησαυρό.

Διαβάστε ακόμα