Προειδοποίηση του Nasdaq στη FreeSeas

ion_varouxakis_freeseas_

Το χρηματιστήριο του Nasdaq προειδοποίησε τη FreeSeas ότι δεν έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις εισαγωγής στο χρηματιστήριο, αλλά η ιδιοκτήτρια εταιρεία φορτηγών πλοίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της θα επιφέρει λύση σε μία από τις παραβάσεις της.

Η εταιρεία του Ίων Βαρουξάκη ανακοίνωσε ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την ενημέρωσε ότι οι μετοχές της δεν πληρούν τις ελάχιστες τιμές της προσφοράς για 30 συνεχόμενες ημέρες.

Μια δεύτερη επιστολή επισήμανε ότι η καθαρή θέση της εταιρείας βρίσκεται κάτω από τα 2.5 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, η FreeSeas υποστηρίζει ότι η πρόσφατη ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων δημόσια προσφορά μετοχών θα μπορούσε να προσφέρει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα, το οποίο θα καταστεί σαφές, όταν θα ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου σε ένα μήνα.

Η FreeSeas έχει περιθώριο μέχρι τις 12 Ιανουαρίου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της ελάχιστης τιμής προσφοράς, αν και δεν αποκλείεται να λάβει και μια επιπλέον περίοδο χάριτος.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η εταιρεία σχεδιάζει να επανεξετάσει τις επιλογές της, οι οποίες περιλαμβάνουν την άσκηση προσφυγής ή την ανακοίνωση ενός reverse split μετοχών.

Η FreeSeas διαθέτει έξι handysize φορτηγά πλοία και ένα Handymax.

Διαβάστε ακόμα