ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Queen Mary: Το μεγαλύτερο Lego πλοίο παγκοσμίως

queen_mary_lego_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Ένα μοντέλο του Queen Mary κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κομμάτια Lego εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο εμβληματικό υπερωκεάνιο στο λιμάνι Long Beach και είναι το μεγαλύτερο Lego μοντέλο πλοίου παγκοσμίως.

Όταν η Bright Bricks, πιστοποθημένη βρετανική εταιρία κατασκευών Lego, αποφάσισε να κατασκευάσει το μοντέλο για να αποτίσει φόρο τιμής στο πραγματικό πλοίο, ποτέ δεν είχαν σκεφτεί ότι η δημιουργία τους θα έφτανε στο Long Beach και θα εκτιθόταν στο θρυλικό Queen Mary.

“Ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών παγκοσμίως μας έχει προσλάβει για να αναπαραστήσουμε τα αντίστοιχα προϊόντα ή το εμπορικό σήμα τους μέσω της χρήσης τουβλάκιων Lego. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε το Queen Mary καθαρά για τη δική μας ευχαρίστηση. Προκειμένου να εκπληρώσουμε την αποστολή αυτή χρειαζόμασταν τέσσερις επαγγελματίες κατασκευαστές και πάνω από 250.000 τουβλάκια Lego. Χρειάστηκαν περίπου 4 μήνες για την κατασκευή του “μίνι σκάφους”, σχολίασε ο Ed Diment, συν-ιδρυτής της Bright Bricks.

“Επιτυγχάνοντας να εξασφαλίσουμε τη συμφωνία της εμφάνισης του μοντέλου μας στο αυθεντικό Queen Mary μπορούμε να απολαύσουμε μια τέλεια κατάληξη σε αυτή την υπέροχη Lego περιπέτεια μας”, προσέθεσε.

“Είμαι ενθουσιασμένος και περιμένω με ανυπομονησία τις αντιδράσεις των παιδιών όταν έλθουν να επισκεφθούν το έκθεμα και βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό το τεράστιο μοντέλο Lego. Και όσα από αυτά είναι αρκετά ψηλά – θα μπορούν να διακρίνουν μια μικρή εικόνα του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ στην κορυφή του ανώτερο καταστρώματος του πλοίου”, σχολίασε ο John Jenkins, γενικός διευθυντής του Queen Mary.

Προκειμένου οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ιστορική προσωπικότητα του Queen Mary, αποφασίστηκε να τεθεί το μοντέλο σε έναν αποκλειστικό εκθεσιακό χώρο, και να τοποθετήσουν σταθμούς κατασκευής της Bright Bricks γύρω από αυτό, όπου τα παιδιά και οι λάτρεις των Lego θα έχουν γενικά την ευκαιρία να κατασκευάσουν τη δική τους εκδοχή του πλοίου ή οτιδήποτε ουσιαστικά επιθυμούν. Στην αίθουσα θα υπάρχουν τέσσερα τραπέζια κατασκευής που θα είναι υπό την εποπτεία του προσωπικού του Queen Mary.

Το αυθεντικό πλοίο Queen Mary έχει μήκος 310 μέτρα. Το μοντέλο Lego, αν και δεν μπορεί να φτάσει αυτά τα επίπεδα, έχει το σεβαστό το μήκος των 7,9 μέτρων, πλάτος 0,9 μέτρα και ύψος 1,4 μέτρα. Ζυγίζει 604 κιλά και χρειάστηκε 600 ώρες κατασκευής για να ολοκληρωθεί.

Η εταιρεία Lego έχει χορηγήσει πιστοποίηση σε πολύ λίγους κατασκευαστές μοντέλων – υπάρχουν μόνο 16 συνολικά σε όλο τον κόσμο. Η με έδρα την Αγγλία Bright Bricks είναι μια διάσημη εταιρεία που φιλοξενεί τον μοναδικό στο είδος του πιστοποιημένο επαγγελματία κατασκευής Lego, Βρεταννό Duncan Titmarsh.