Στα αζήτητα το «Αίολος Κεντέρης Ι»

Φωτο: https://www.emprosnet.gr

Νέος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιείται σήμερα για το πλοίο «Αίολος Κεντέρης», με τιμή εκκίνησης τα 5,4 εκ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr δεν υπήρξε καμία προσφορά.

H δρομολόγησή του στο βορειοανατολικό Αιγαίο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε ταράξει τα νερά, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Κάθε φορά που περνούσε το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης 1» προκαλούσε μεγάλα κύματα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να περιορίζει την ταχύτητά του, πλησιάζοντας στις ακτές, αυξάνοντας όμως δραματικά το χρόνο του ταξιδιού του. .

Κάπως έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το «καμάρι του Αιγαίου», που πήρε το όνομά του από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ στα 200μ, Κώστα Κεντέρη, ως το πιο γρήγορο πλοίο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είχε άδεια να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 40 κόμβων, αλλά δεν είχε υπολογιστεί ότι τα απόνερα θα προκαλούσαν προβλήματα στις παραλίες.

Έναν χρόνο στο e-σφυρί

Εδώ και έναν χρόνο έχουν προγραμματιστεί αλλεπάλληλοι πλειστηριασμοί για το συγκεκριμένο πλοίο, που σήμερα ξαναβγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» από τράπεζα με τιμή εκκίνησης τα 5,4 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ωστόσο, για ακόμη μια φορά ο διαγωνισμός κυρήχθηκε άγονος, αφού δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά. Το ταχύπλοο βρίσκεται παροπλισμένο στη Σαλαμίνα, «αγκυροβολημένο 50 μέτρα έμπροσθεν της προβλήτας του ναυπηγείου, ανάμεσα σε δύο άλλα παροπλισμένα επιβατηγά πλοία» όπως αναφέρεται στο έγγραφο του πλειστηριασμού.

emprosnet.gr

Διαβάστε ακόμα