Έπεσε στο νερό η Πυραυλάκος «ΡΙΤΣΟΣ»- Καλοτάξιδο!! [pics]

kathelkush_polemikou_ploiou

Παρουσία πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ στην τελετή ένταξης της Πυραυλάκατου «Ρίτσος» στο Πολεμικό Ναυτικό!

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Πυραυλακάτου είναι

Μήκος: 61.9m
Πλάτος: 9.50m
Βύθισμα: 2.85 m
Εκτόπισμα: 660 tn
Μέγιστη Ταχύτητα: 34.5knots
Αυτονομία: Πάνω από 1000 ν.μ.
Οπλισμός : 1.Οκτώ (8) Κ/Β EXOCETMM40 BLK2 MOD-1
2.RAMMK31 GMWS
3.Ένα(1) Π/ΒOTO MELARA SUPER RAPID
4.Δύο (2) Π/Β OTOBREDA
Πρόωση : Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 5790HPανα μηχανή.
Πλήρωμα: 45 άνδρες

6-12Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής!

Κύριε Αρχηγέ,

Παραλαμβάνεται σήμερα ένα πλοίο σύγχρονο, με μεγάλες δυνατότητες, εξοπλισμένο με την αιχμή της τεχνολογίας. Μέσα από αυτό, ο ελληνικός λαός βλέπει ότι τα χρήματα και οι θυσίες του αποκτούν αντίκρισμα.

Η Πυραυλάκατος «ΡΙΤΣΟΣ», φέροντας το όνομα του ηρωικού Ανθυποπλοιάρχου Νικόλαου Ρίτσου, ο οποίος στις 12 Νοεμβρίου 1912 θυσίασε τη ζωή του στο βωμό της ελευθερίας, σήμερα βρίσκεται στη θάλασσα, έτοιμη να φέρει υπερήφανα τη σημαία μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, αλλά και όπου το καθήκον την καλέσει.

Θέλω να ευχηθώ στον Κυβερνήτη, στον Ύπαρχο, στους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναυτοδιόπους της Πυραυλακάτου «ΡΙΤΣΟΣ» να είναι πάντα υπό την προστασία του Αγίου Νικολάου, να έχουν καλές θάλασσες και να υπερασπίζονται άξια, όπως πράττει το ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό από την ίδρυσή του, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Καλά ταξίδια».

Στην συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του Αρχηγού Στόλου από τον Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ στον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

kathelkush_polemikou_ploiou3 kathelkush_polemikou_ploiou1 kathelkush_polemikou_ploiou2

veteranos.gr

Διαβάστε ακόμα