Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βαλτική – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα στα ανοιχτά των σουηδικών ακτών, με αποτέλεσμα την ανατροπή το ενός.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται στο νερό μετά το περιστατικό τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανακοίνωσε η Σουηδική Ναυτιλιακή Διοίκηση (SMA). Το αναποδογυρισμένο πλοίο Karin Hoej είναι νηολογημένο στη Δανία. Το άλλο πλοίο είναι το Scot Carrier με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκπρόσωπος της SMA είπε ότι ακούγονταν φωνές από ανθρώπους που βρίσκονταν στο κρύο νερό.

«Είναι πολύ κρύο και σκοτεινό», είπε ο Jonas Franzen στο BBC. “Αυτή τη στιγμή, η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 4 C και του αέρα είναι περίπου 6 C.

Ο κ. Franzen είπε ότι μια κλήση κινδύνου ελήφθη περίπου στις 03:30 τοπική ώρα (04:30 GMT) τη Δευτέρα. Όταν αργότερα μια ομάδα διάσωσης πλησίασε την περιοχή, ανέφερε ότι «άκουσαν κραυγές στο νερό».

«Δεν έχουμε βρει κανέναν ακόμα», είπε, και πρόσθεσε ότι ομάδα δυτών έχουν σταλεί στο σημείο. Δύο ελικόπτερα και πολλά σκάφη από τη Σουηδία και τη Δανία συμμετέχουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Το Scot Carrier βοηθά επίσης, με ομάδες να προσπαθούν να το επιστρέψουν σε ένα κοντινό λιμάνι.
Όλοι όσοι επιβαίνουν στο Scot Carrier λέγεται ότι είναι ασφαλείς και καλά. Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη σύγκρουση ή τι είδους φορτίο μετέφερ το κάθε πλοίο.

Το Scot Carrier έχει μήκος 90 μέτρα και το Karin Hoej 55 μέτρα.

Διαβάστε ακόμα