Η DSME της Νότιας Κορέας μετά την συμφωνία με την Maran Gas υπέγραψε σύμβαση ύψους 554 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Chevron

Μετά την πρόσφατη συμφωνία με την Maran Gas της Μαρίας Αγγελικούση, για την κατασκευή δύο επιπλέον πλοίων μεταφοράς LNG 174.000 κυβικών μέτρων που πρόκειται να παραδώσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025, ήρθε σε ακόμη μία σημαντική συμφωνία με την Chevron ύψους 554 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή ενός σταθμού ελέγχου πεδίου (FCS) ως μέρος του έργου του κοιτάσματος φυσικού αερίου Jansz-Io στην υπεράκτια Δυτική Αυστραλία. Ο σταθμός θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Okpo στο Geoje και θα ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2025.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου Jansz-Io βρίσκεται περίπου 200 km στα ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Δυτικής Αυστραλίας και 135 km από το νησί Barrow, σε βάθη νερού περίπου 1.400 μέτρα.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και εγκατάσταση ενός πλωτού FCS 27.000 τόνων, συνήθως αφύλακτου πλωτού FCS, περίπου 6.500 τόνων υποθαλάσσιας υποδομής συμπίεσης και ενός υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 135 km που θα συνδέεται με το νησί Barrow.

Το κοίτασμα αποτελεί μέρος της εγκατάστασης φυσικού αερίου Gorgon που λειτουργεί από τη Chevron, μίας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στον κόσμο.

Η DSME είπε ότι έχει λάβει περίπου 970 εκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες μέχρι στιγμής φέτος, δηλαδή έξι φορές περισσότερες από ό,τι την ίδια περίοδο το 2021.

Διαβάστε ακόμα