ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Tα USB μίλησαν: Αρχηγός ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ο Πάλλης!

​Στα αρχεία των επτά ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους περίπου δέκα σκληρούς δίσκους και στα δεκάδες στικάκια USB, που βρέθηκαν στις οικίες του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη και στις εγκαταστάσεις του μουσείου του στη Βάρη, ψάχνουν οι δικαστικές αρχές το μυστικό της υπόθεσης των όπλων, που εκτιμάται πως έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος απ’ ό,τι είχε αρχικά φανεί.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι δικαστικές αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας παράλληλης εγκληματικής οργάνωσης, με όλα τα συστατικά ενός αστυνομικού – κατασκοπευτικού θρίλερ και σκοτεινές διασυνδέσεις με κύκλους της Αστυνομίας, επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα!

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος διερευνά το ενδεχόμενο η υπόθεση Πάλλη να αποτελεί προκάλυμμα εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων με διεθνείς και εγχώριες διασυνδέσεις, έδωσε σωρεία παραγγελιών προς τα ηλεκτρονικά εργαστήρια της Ασφάλειας για να γίνουν φύλλο και φτερό όλα τα κατασχεμένα ηλεκτρονικά αρχεία του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη.

Από τα ευρήματα του ηλεκτρονικού αρχείου θα εξαρτηθεί η πορεία της εισαγγελικής και της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση των όπλων, ενώ οι διωκτικές αρχές είναι έτοιμες να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο του επιχειρηματία, αλλά και προσώπων που συνομιλούσαν μαζί του, καθώς πιστεύεται ότι και αυτό θα ρίξει φως στις μυστικές διασυνδέσεις του επιχειρηματία, ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Φύλλο και φτερό κάνουν τα όπλα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Εκτός από τους υπολογιστές του Πάλλη, ανοίγουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του καθώς και οι λογαριασμοί offshore εταιριών που θεωρείται ότι συνδέονται με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και την υπόθεση όπλων.

Την ίδια ώρα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ελέγχει ένα προς ένα τα χιλιάδες πολεμικά αντικείμενα που βρίσκονται στα 43 κοντέινερ του μουσείου του Πάλλη. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι αξιωματικοί θα ερευνήσουν και τις υπόγειες περιοχές κάτω από το μουσείο, τα τοιχώματα των κοντέινερ αλλά και τυχόν κρύπτες που βρίσκονται στο οικόπεδο.

Επίσης, «σαρώνονται» περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, όπου δηλαδή θα μπορούσε ο Αν. Πάλλης να έχει «σταθμεύσει» άλλα κοντέινερ σε ανύποπτο χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία ελέγχου όλου του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου θα διαρκέσει αρκετό καιρό.

«Μπλόκο» στον Πάλλη και από τον Υπουργό Ναυτιλίας

Και ενώ η έρευνα στο μουσείο του Πάλλη βρισκόταν σε εξέλιξη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακάλεσε την Παρασκευή με απόφασή του την άδεια εγκατάστασης στον Πειραιά ναυτιλιακής εταιρείας για την οποία είχε κάνει αίτηση ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Α.Πάλλης.

«Μου έλεγε ότι είχε γερές πλάτες»

Ο Βρετανός απόστρατος που είχε καταγγείλει στις Αρχές το μυστικό οπλοστάσιο του Πάλλη έκανε απίστευτες αποκαλύψεις στο Έθνος για τη δράση του επιχειρηματία, με τον οποίο είχαν ιδρύσει την εταιρεία IMS, η οποία «προστάτευε» το στόλο του εξαφανισμένου εφοπλιστή!

«Την πρώτη φορά που με υποδέχτηκε στο γραφείο του, είχε πάνω ένα όπλο… Κόμπιαζε για τις γνωριμίες του και τις δωρεές του στην ΕΛ.ΑΣ» είπε ο Βρετανός αξιωματικός Έντουαρντ Στέισι , αναφερόμενος στην γνωριμία του με τον Πάλλη

«Όταν πρωτογνωριστήκαμε με εντυπωσίασε …. Αργότερα κατάλαβα ότι ψεύτης και κλέφτης» θυμάται ο ξένος απόστρατος, τονίζοντας πως τον Πάλλη τον γνώρισε τον Ιανουάριο του 2011, όταν ο επιχειρηματίας τον κάλεσε να συζητήσουν για την ασφάλεια των πλοίων του!

«Αν ήθελε ο κ.Πάλλης να εισάγει παράνομα όπλα στη χώρα, είμαι σίγουρος ότι είχε την δυνατότητα να το κάνει , μου έλεγε ότι είχε γερές πλάτες» πρόσθεσε.

athensmagazine.gr