Νέο περιστατικό: Το Maersk Essen έχασε 750 κοντέινερ στο Βόρειο Ειρηνικό

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 13100 TEU MAERSK ESSEN, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε περίπου 750 εμπορευματοκιβώτια στη θάλασσα στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 16 Ιανουαρίου 2021.

Το περιστατικό έγινε όταν το πλοίο έπεσε σε κακοκαιρία και ενώ βρισκόταν εν πλω από το Xiamen της Κίνας με προορισμό από το λιμάνι του Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το WK Webster, μια συμβουλευτική εταιρεία για αξιώσεις φορτίων, πιστεύεται ότι εκτός από τα χαμένα εμπορευματοκιβώτια, υπάρχουν και κάποια άλλα τα οποία έχουν υποστεί ζημιές αλλά παραμένουν στο πλοίο. λίγα εμπορευματοκιβώτια έχουν καταρρεύσει και έχουν υποστεί ζημιά.

Η Maersk επιβεβαίωσε το περιστατικό με δήλωση της. «Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και μια λεπτομερής αξιολόγηση φορτίου συνεχίζεται, ενώ το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του. Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, το κράτος σημαίας και οι αρμόδιες αρχές έχουν ενημερωθεί».

Το Maersk Essen συνεχίζει το ταξίδι στο Λος Άντζελες, όπου έχει προγραμματιστεί να φτάσει στις 22 Ιανουαρίου. Η WK Webster θα κάνει τις προετοιμασίες με σκοπό να επιβιβαστούν στο πλοίο επιθεωρητές ώστε να διερευνήσουν την αιτία του συμβάντος και να πραγματοποιήσουν έρευνα στο φορτίο όπου αυτό είναι δυνατόν.

Αυτό είναι το τέταρτο συμβάν από το Νοέμβριο του 2020. Πρόσφατα, το υπερ-μεγάλο κοντέινερ ONE Apus έχασε περίπου 1.800 εμπορευματοκιβώτια στη θάλασσα στο Βόρειο Ειρηνικό λόγω του καιρού. Σε αυτό το περιστατικό, το πλοίο άλλαξε πορεία και γύρισε πίσω στο Κόμπε της Ιαπωνίας, όπου η επιχείρηση αποκατάστασης συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμα