Το πρώτο ιαπωνικό Post-Panamax Car Carrier μεταφοράς αυτοκινήτων

Η παγκόσμια μεταφορική εταιρεία NYK Group παρέλαβε σήμερα ένα νέο πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων, το Aries Leader, το οποίο κατασκευάστηκε από την Shin Kurushima Dockyard στο Onishi Shipyard. Το πλοίο αυτό αποτελεί το πρώτο post-Panamax μεταφοράς αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Εκτός από την αύξηση της χωρητικότητας σε 7.000 μονάδες, ο νέος μεταφορέας περιλαμβάνει την τελευταία τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ένα σύστημα αερο-λίπανσης και ένα υβριδικό στροβιλοσυμπιεστή –και τα δύο εγκαθίστανται πρώτη φορά σε πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων- πέρα από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κινητήρα και τη χρήση καυσίμων ενισχυμένων με διαλύματα νερού στο λέβητα.

Ως αποτέλεσμα, μια σημαντική μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγάλα πλοία μεταφοράς αυτοκίνητων.
“Τους σκελετούς των πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων από παράδοση τους βάφουμε με γαλάζιο χρώμα, αλλά αυτό το πλοίο βάφτηκε πράσινο για να δηλωθεί με σαφή τρόπο ο χαρακτήρας του ως περιβαλλοντική ναυαρχίδα”, δήλωσε η NYK Group.Ο όμιλος ανέφερε επίσης ότι θα προσπαθήσει για ακόμα μεγαλύτερη παγκόσμια περιβαλλοντική προστασία, καταβάλλοντας προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων περιβαλλοντικών τεχνολογιών.

Η NYK έχει αποφασίσει να κατασκευάσει τέσσερα πλοία επόμενης γενιάς τύπου PCTC (Pure Car and Truck Carrier ή πλοία αποκλειστικής μεταφοράς φορτηγών και αυτοκινήτων) το 2012.

Η κατασκευή των δύο εκ των πλοίων ανατέθηκε στην Imabari Shipbuilding, στο εργοστάσιό της στην πόλη Marugame στο νομό Kagawa με την τεχνική βοήθεια να παρέχεται από την Mitsubishi Heavy Industries. Τα άλλα δύο σκάφη που κατασκευάζονται από την Shin Kurushima Dockyard στο Onishi Shipyard στο νομό Ehime.Και τα τέσσερα πλοία αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2014-2015.

Διαβάστε ακόμα