ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρώτο αυτόνομο πλοίο που κατασκευάστηκε στην Κίνα ολοκλήρωσε τις δοκιμές

Η αυτόνομη ανάπτυξη των πλοίων της Κίνας έχει φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο με το πρώτο αυτόνομο φορτηγό πλοίο της χώρας, Jin Dou Yun 0 Hao, να ολοκληρώνε το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι του στο Zhuhai.

Το πλοίο ολοκλήρωσε ένα ταξίδι από το νησί Dong Ao του Zhuhai στην προβλήτα No.1 της γέφυρας Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάο με επιτυχία.

Η Yunzhou Tech, μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με έδρα το Zhuhai, ξεκίνησε την ανάπτυξη του πλοίου το 2017 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Wuhan και τον Κινέζικο νηογνώμονα.

Σύμφωνα με τον Zhang Yunfei, πρόεδρο της Yunzhou Tech, η εταιρεία θα ελέγξει περαιτέρω το πλοίο και θα διερευνήσει ενεργά την εμπορική χρήση του πλοίου.

Η Zhuhai αναπτύσσει τώρα ένα σημείο για δοκιμές αυτόνομων πλοίων στο πλαίσιο του σχεδίου της για την ανάπτυξη μιας βιομηχανικής πλατφόρμας στον νέο τομέα. Το Wanshan Marine Test Field, το οποίο θα καλύψει μια συνολική έκταση 771,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα γίνει το μεγαλύτερο αυτόνομο δοκιμαστικό πεδίο στον κόσμο. Θα επιτρέψει τη δοκιμή τεχνολογιών όπως η αυτόνομη πηδαλιουχία και η αποφυγή εμποδίων.