Το Σαουθάμπτον το βρεταννικό λιμάνι βάσης της Royal Caribbean

Southampton_cruise_terminals
Η εταιρεία κρουαζιέρων Royal Caribbean International ανακοίνωσε μια επταετή συμφωνία με το λιμάνι του Σαουθάμπτον, σύμφωνα με την οποία ο τερματικός του σταθμός για κρουαζιερόπλοια θα γίνει το επίσημο λιμάνι βάσης της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι το λιμάνι του Southampton θα είναι το επίσημο βρεταννικό σπίτι για τη Royal Caribbean μέχρι το 2023”, δήλωσε ο διευθυντής του ABP Southampton, Alastair Welch.

Η συμφωνία διασφαλίζει επίσης τις αξίας 5,5 εκατομμύρια λιρών (7,9 εκατομμυρίων δολαρίων) επενδύσεις από την εταιρεία κρουαζιέρων, που έχουν μέχρι στιγμής επιτρέψει στην Associated British Ports (ABP), ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού του Southampton, να προετοιμάσει το τερματικό σταθμό για μια νέα γενιά πλοίων, την οποία προαναγγέλλει η άφιξη του τελευταίου μεγαθήριου που απέκτησε η εταιρεία, του Harmony of the Seas.

Με χωρητικότητα 227.000 κόρων, το Harmony of the Seas είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Το πλοίο εντάχθηκε επίσημα το στόλο της εταιρείας στις 12 Μαΐου στο Saint Nazaire της Γαλλίας.

Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει από το Σαουθάμπτον για μια σειρά από σύντομα ταξίδια προς τη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων του Ρότερνταμ και του Χερβούργου, προτού σαλπάρει για το πρώτο του ταξίδι στις 5 Ιουνίου από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Διαβάστε ακόμα