Βρέθηκε το βαθύτερο ναυάγιο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ [Βίντεο]

Προς τιμήν της 75ης επετείου της Μάχης του Samar αυτόν τον μήνα, η Vulcan Inc. κυκλοφόρησε υλικό από το βαθύτερο ναυάγιο που ανακαλύφθηκε ποτέ, ένα πολεμικό πλοίο τύπου Fletcher, το οποίο βυθίστηκε τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Το πλοίο βρίσκεται σε βάθος 6,220 μέτρα (3.9 μίλια) στην άκρη της τάφρου Emden στη θάλασσα των Φιλιππίνων, η οποία εκτείνεται περισσότερο από 9.000 μέτρα (5.6 μίλια).

«Πιστεύουμε ότι αυτό το ναυάγιο είναι αυτό του USS Johnston DD-557», δήλωσε ο Robert Kraft, διευθυντής των υποθαλάσσιων επιχειρήσεων για το Vulcan. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό είναι το USS Hoel, και η θέση του δείχνει ότι αυτό το πλοίο βυθίστηκε αργότερα στη μάχη, μετά την απώλεια του Hoel».

Η μάχη έξω από το Samar είναι μια εκ των τεσσάρων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Μάχης του Κόλπου Leyte. Διεξήχθη στις 25 Οκτωβρίου 1944 με βαριές αμερικάνικες απώλειες, συμπεριλαμβανομένων της απώλειας δύο συνοδευτικών, δύο καταστροφικών, ενός συνοδευτικού καταστροφικού και 23 αεροσκαφών. Βαριές ήταν επίσης και οι απώλειες για τους ιάπωνες οι οποίοι έχασαν δύο πολεμικά πλοία και 52 αεροσκάφη.