Τούρκικο φορτηγό πλοίο βυθίστηκε βόρεια της Κύπρου

sinking_turkish_ship
To Τουρκικό πλοίο γενικού φορτίου Murat Hacibekiroglu II βυθίστηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα, βορειοδυτικά της Κύπρου, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το χωρητικότητας 2061 dwt φορτηγό πλοίο, το οποίο ήταν φορτωμένο με τσιμέντο, βυθίστηκε μία ώρα αφού ο πλοίαρχος του εξέδωσε ένα σήμα κινδύνου, δηλώνοντας ότι το μηχανοστάσιο είχε πλυμμηρίσει.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό 35 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Αλάνια, καθώς το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Iskenderun προς το Aslan Cemento. Οι ναυτικοί δεν κατάφεραν να αντλήσουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους θαλάμους κι έτσι πολύ σύντομα το πλοίο βυθίστηκε.

Το δεκαμελές πλήρωμα του κατασκευασμένου το 1984 πλοίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατάφερε να μεταφερθει σε σωσίβιες λέμβους και να διασωθεί από ένα διερχόμενο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το επίσης νηολογημένο στην Τουρκία Electra A.

Δεν υπήρξαν με τα μέχρι στιγμής δεοδμένα τραυματισμοί στο πλήρωμα ή οποιαδήποτε αναφορά για πετρελαιοκηλίδες. Μια έρευνα διατάχθηκε από τις τούρκικες αρχές για την ακριβή αιτία του ναυαγίου.

Ο ιδιοκτήτης του βυθισμένου πλοίου είναι με έδρα την Κωνσταντινούπολη ναυτιλιακή Hacibekiroglu Denizcilik.

Διαβάστε ακόμα