Capital Product Partners:«Καμιά ανησυχία» για την παραίτηση Λαζαρίδη

capital_marinakis_

Ένας κορυφαίος αναλυτής της Wall Street προτρέπει τους επενδυτές να μην ανησυχούν -τουλάχιστον για την τώρα- για την Capital Product Partners (CPP) και την αποχώρηση του εδώ και χρόνια γενικού διευθυντή της, ενώ ο πρόεδρος Ευάγγελος Μαρινάκης διαβεβαίωσε τους μεριδιούχους ότι θα συνεχίσει να εστιάζει στη βελτίωση της διανομής.

Η εισηγμένη στο Nasdaq CPP είχε διακυμάνσεις στη τιμή της την Τετάρτη 23/4, όταν ανακοίνωσε ότι ο Ιωάννης Λαζαρίδης σχεδιάζει να παραιτηθεί αμέσως μόλις επιλεγεί ο διάδοχος του.

Την Πέμπτη, ο Michael Webber της Wells Fargo Securities, καθησύχασε ότι η απώλεια του στελέχους, ο οποίος επίσης υπηρέτησε ως οικονομικός διευθυντής, κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσει μόνο μια μικρή αναστάτωση στο εγγύς μέλλον, αλλά προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται η ανάπτυξη μπορεί να συναντήσει ισχυρά εμπόδια τους προσεχείς μήνες.

“Σημειώνουμε ότι ο κ. Λαζαρίδης διαμένει ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή μετάβαση για την αντικατάστασή του, και σε αυτό το σημείο δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος σημαντικός βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για την υπόθεση της CPP – ωστόσο πιστεύουμε ότι η απώλεια του κ. Λαζαρίδη σηματοδοτεί έναν ισχυρό αντίθετο άνεμο”, είπε συγκεκριμένα στους πελάτες του την Τρίτη.

Ο Webber σημείωσε ότι η ελληνική επιχείρηση έχει αρχίσει να εμφανίζει ανάπτυξη του κεφαλαίου που διανέμει, για πρώτη φορά από το 2010 και πιστεύει ότι η “κατώτατη γραμμή” της, θα συνεχίσει να βελτιώνεται τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια υπό την προϋπόθεση της “σωστή διαχείρισης”.

“Πιστεύουμε ότι η σημασία της διαχείρισης της ανάπτυξης, η οποία επιτείνεται από τη λιτή δομή διαχείρισης της CPP, προσθέτει μεγαλύτερη σημασία στην κατάλληλη αναπλήρωση της θέσης του κ. Λαζαρίδη”, εξήγησε ο ερευνητής.

Διαβάστε ακόμα