Διήμερο Σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας

ploio_se_kataigida_

Περιγραφή Σεμιναρίου
1η Μέρα: Εκμάθηση του τρόπου ανάγνωσης και κατανόησης των μετεωρολογικών χαρτών επιφανείας που εκδίδονται καθημερινά από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, που ασχολούνται με την πρόγνωση του καιρού στους Ωκεανούς. Αυτές οι υπηρεσίες είναι η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NOAA/OPC), η Ιαπωνική (JMA) και η Αγγλική (Metoffice). Επίσης, διδάσκονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές ασφαλούς σχεδιασμού πορείας (weatherrouting) με στόχο την αποφυγή των επικίνδυνων βαρομετρικών συστημάτων και των τροπικών κυκλώνων. Στο σεμινάριο γίνεται επίσης ειδική αναφορά στα κύματα (wind waves and swell). Πραγματικά παραδείγματα – ασκήσεις.

2η Μέρα: Μαθαίνουμε πως χρησιμοποιώντας το email του καραβιού, μπορούμε να λάβουμε τους επίσημους χάρτες από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, προειδοποιήσεις, advisories για τροπικούς κυκλώνες, metarea forecasts, παρατηρήσεις από παραπλέοντα πλοία, δορυφορικές μετρήσεις για τον άνεμο από τον δορυφόρο A-SCAT, Grib Files (Ψηφιακούς χάρτες καιρού). Μαθαίνουμε επίσης το χειρισμό των δημοφιλέστερων Grib Viewers και πώς να έχουμε ΠΑΝΤΑ καιρό on board ανεξαρτήτως του facsimile. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στο δημοφιλές πρόγραμμα OPENCPN.

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Που & Πότε
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, Ώρα: 1000 – 1600, στην οδό Δραγατσανίου 8 στην Αθήνα, στο εκπαιδευτικό κέντρο της ναυτιλιακής εταιρίας Arcadia Shipmanagement Co. Ltd. Για το χάρτη της περιοχής πατήστε εδώ.

Κόστος
Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ανά ημέρα με το κόστος συμμετοχής να ανέρχεται στα 120€ αλλά εάν το παρακολουθήσετε και τις δύο ημέρες γίνεται έκπτωση 25% και ετσι η συμμετοχή διαμορφώνεται από τα 240€ στα 180€. Στις παραπάνω τιμές για σπουδαστές ΑΕΝ γίνεται επιπλέον έκπτωση 20% και η συμμετοχή διαμορφώνεται για κάθε μέρα ξεχωριστά στα 96€ και για τις δύο ημέρες στα 144€. Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις και η βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφές
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 80 52 622 ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο της 2ης ημέρας είναι να φέρετε μαζί σας το laptop σας, αλλά και το tablet σας (σε περίπτωση που έχετε). Σε όλους θα δοθεί ελεύθερη πρόσβαση στο internet.

Εισηγητής
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας ΚΕΣΕΝ – Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Εκπαιδευτικός συνεργάτης διαφόρων ναυτιλιακών εταιριών. (για βιογραφικό πατήστε εδώ).

Διαβάστε ακόμα