Ναυάγιο με εκατοντάδες νεκρούς!

nauagio_me_ekatontades_nekrous

Πλοίο στο οποίο επέβαιναν 250 Αφρικανοί μετανάστες βούλιαξε την Κυριακή ανοιχτά των ακτών τις Λιβύης. Οι άτυχοι άνθρωποι προσπαθούσαν να περάσουν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιβυκού ναυτικού Ayub Qassem, 26 άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής ενώ οι περισσότεροι είναι νεκροί στο τραγικό ναυάγιο που έγινε κοντά στην Tajoura, Ανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, την Τρίπολη.

Ο Ayub Qassem συμπλήρωσε ότι, «υπάρχουν πάρα πολλά πτώματα που επιπλέουν. Η Λιβυκή ακτοφυλακή δεν έχει επαρκείς πόρους να ψάξει για τυχόν επιζώντες».

Να πούμε ότι οι μετανάστες έχουν συνεχή ροή προς την Ιταλία, ενώ σύμφωνα με την Ιταλική κυβέρνηση, πάνω από 100.000 έχουν φτάσει το 2014 στις Ιταλικές ακτές.

Υπάρχει τεράστια εκμετάλλευση για τους ανθρώπους από την Λιβύη, που μετά την πτώση του καθεστώτος του Καντάφι επικρατεί μεγάλη αστάθεια στην περιοχή. Τους εκμεταλλεύονται παίρνοντας τα χρήματα τους και βάζοντας τους σε σάπια πλοιάρια που τις περισσότερες φορές βουλιάζουν, παρασύροντας εκατοντάδες ανθρώπους στον θάνατο.

Θυμηθείτε δύο περιστατικά διάσωσης μεταναστών, που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στις ακτές της Λιβύης, από Ελληνικά πλοία:

Νέα διάσωση από το δεξαμενόπλοιο με Ελληνική σημαία «ΑΣΤΡΟ ΧΛΟΗ»

Πλοίο του Τσάκου έσωσε 221 ανθρώπους! [pics]

Διαβάστε ακόμα